Descriere

Tip:Rosu Sec. Volum: 750 ml. Alcool:13.9% vol

Cantitate pe bax-6 sticle

Cupaj:Feteasca,Neagra Merlot,Cabernet Sauvignon

Note de degustare
Rubiniu granat
Merisor, visine, fructe rosii de padure, eucalipt, vanilie
Visine, cardamom, piper alb, ciocolata neagra. Tanini fini, din struguri culesi la maturitate deplina.
Servire la 18 grade, la minim 30 de minute dupa deschidere si decantare. Poate fi pastrat pana la 3 ani, la o temperatura de 13 grade, ferit de lumina, in pozitie orizontala.
Alira Tribun este gandit ca un raspuns la ”Vox Populi”, un asamblaj din trei soiuri nobile rosii Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon care sa multumeasca de la novici la cunoscatori rafinati. Vinul este proaspat, mineral, cu arome de fructe rosii, dar si cu tuse usor mentolate, amintind de eucalipt. Un pariu interesant intre vin care a petrecut 3 luni in butoaie frantuzesti, si vin pastrat in tancuri de inox pentru a retine notele de fructe proaspete.
Un asamblaj indraznet cum este Alira Tribun poate acompania mancaruri variate. Surprinde placut langa popularul kebap, fiind de preferat varianta de berbecut care are un plus de personalitate. Fructele rosii completeaza bine un risotto cu hribi si parmezan invechit, in timp ce daca vrem sa ne bucuram de notele condimentate e bine sa il asociem cu un gulas de vita sau chiar cu o coada de vita brezata cu vin rosu.
Strugurii sunt culesi manual, fiind apoi selectati indepartandu-se impuritatile. Macerarea la rece a boabelor de struguri dureaza intre 5 si 8 zile, la temperatura controlata de 16 °C. Fermentatia alcoolica (100% prin adaugare de drojdii selectionate) este controlata la 26-28 °C intre 8-10 zile, urmata apoi de macerarea la cald (termo-macerare) intre 5 si 8 zile. Invechirea s-a facut timp de aproximativ 3 luni in baricuri de stejar frantuzesc pentru o parte din vin, in timp ce restul a fost tinut in tancuri de inox.

Alira Tribun 0.75L

33,12 RON
TVA inclus; Obtiuni Livrare Produse : Curier FedEx Romania, Livrare in 1-2 zile / Curier FedEx Europa, Livrare in 6-10 zile / Ridicare din magazin
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546