Descriere

Tip:Rosu Sec. Volum:750ml. Alcool:14%vol.Cupaj:Sangiovese, Merlot & Syrah

Dupa o toamna usoara si iarna, cu precipitatii reduse, sezonul de primavara din Chianti Classico a inceput cu vreme frumoasa, zile calde si insorite, ceea ce a dus la o pauza de muguri, care a fost cu aproximativ zece zile mai devreme decat mediile sezoniere istorice. Aceste conditii climatice au ramas neschimbate in intreaga luna a lunii aprilie, dar s-au schimbat in luna mai cu precipitatii si temperaturi mai scazute, care, totusi, nu au influentat fazele importante de inflorire si seturi de buze care au urmat. Vara, pe intreaga temperatura calda, uscata si fara temperaturi de varf, a ajutat la mentinerea unui echilibru excelent intre cresterea vegetatiei si maturarea treptata a strugurilor. Lunile de recoltare au fost regulate in vremea lor, cu precipitatii ocazionale, care alternate cu perioade lungi de soare si o excelenta miros de aer, favorizand o finala optima de maturare a tuturor soiurilor de struguri diferite cultivate in Chianti Classico. Strugurii, colectati separat, soiuri dupa soi, au fost destemati si presati si mustul transferat in tancuri de fermentare din otel inoxidabil. Fermentatia a avut loc la temperaturi mentinute intre 79 ° si 82 ° Fahrenheit (26-28 ° C) pentru a scoate pe deplin patrimoniul aromatic al culturii si pentru a conserva notele fructate si florale ale diferitelor soiuri; perioada de contact cu pielea a durat 8-10 zile pentru Sangiovese si cincisprezece zile pentru soiurile complementare, iar extractia a fost efectuata cu tehnici delicate destinate producerii de tanini moi si lustruiti. La sfarsitul fermentatiei malolactice, care a incetat pana la sfarsitul anului pentru toate soiurile diferite, vinul a intrat in lemn, unde a fost in varsta de aproximativ noua luni in butoaie de stejar mari din Slavonie si pentru o mica parte din total productie, in recipiente din otel inoxidabil. Imbutelierea a avut loc in decembrie 2017.
Podgoriile de la Péppoli din Chianti Classico produc o varietate Chianti Classico, Sangiovese si alte soiuri complementare, concepute a fi apreciate pentru caracterul sau fructat. Un vin capabil sa exprime teritoriul Chianti Classico si soiul sau istoric de struguri prin aromele si aromele sale fructuoase si florale.
Péppoli a fost produsa pentru prima data in anul 1985, iar din 2013 o parte din recolta a fost fermentata si imbatranita in pivnitele Antinori Chianti Classico.

Antinori Peppoli Chianti Classico

80,66 RON
TVA inclus; Obtiuni Livrare Produse : Curier FedEx Romania, Livrare in 1-2 zile / Curier FedEx Europa, Livrare in 6-10 zile / Ridicare din magazin
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546