Descriere

Tip:Rose sec. Volum:750ml. Alc:12.5%vol. Cupaj:40% Cabernet Sauvignon,Merlot

Scalabrone este bujor de culoare roz deschis. Pe nas notele aromate de fructe rosii si arome usoare de fructe galbene coapte isi completeaza buchetul. Palatul este vibrant cu prospetime placuta si un finisaj persistent.
Proprietatea Guado al Tasso este situata in micul dar prestigiosul Bolgheri DOC, pe coasta Maremmei superioare, la aproximativ o suta de kilometri sud-vest de Florenta. Aceasta denumire are o istorie relativ recenta, DOC Bolgheri a fost aprobata in 1995 si de atunci a devenit un punct de referinta recunoscut la nivel international pentru arena vinicola italiana si internationala. Proprietatea are o suprafata de peste 1000 de hectare din care sunt plantate cu vita de vie. Restul este bogat acoperit cu campuri de grau, floarea-soarelui si plantatii de maslini, amplasat intr-o frumoasa campie inconjurata de dealurile inflorite, cunoscute sub numele de "Amfiteatrul Bolgheri" datorita formei sale specifice. Podgoriile sunt plantate la Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot si Vermentino. Marea din apropiere ofera o clima blanda, cu brize constante, care atenueaza caldura de vara si atenueaza vremea de iarna aspra, mentinand un cer senin si un nivel ridicat de expunere la soare.

Sezonul 2018 a fost, in cea mai mare parte, ploios, in special in timpul iernii si primaverii. Aceste conditii climatice au umplut din abundenta rezervele de ape subterane din sol, care s-au epuizat drastic dupa conditiile de seceta din 2017. Pauza Bud a avut loc o saptamana mai tarziu decat media. In timpul perioadei de crestere, cu temperaturi mai mari decat cele medii si ploi frecvente, podgoriile au necesitat intretinerea si gestionarea in timp util pentru a garanta dezvoltarea normala a viilor. Tendintele de vara au fost regulate, cu zile calde uscate, care au oferit conditii optime pentru maturarea lenta si constanta a strugurilor. Recoltarea strugurilor de la Scalabrone a inceput cu Merlot pe 22 august si a continuat cu Syrah si Cabernet Sauvignon incheind la 6 septembrie.
Cele trei soiuri de struguri de la Scalabrone, Cabernet Sauvignon, Merlot si Syrah, au fost recoltate si fermentate separat. Strugurii au fost destemati, zdrobiti delicat si transferati la presa pentru o scurta perioada de macerare, de la 3 la 5 ore, la temperaturi scazute, pentru a intensifica bogatia calitatilor aromatice emergente. Dupa presare, mustul a fost pus in recipiente de fermentare din otel inoxidabil, unde sa produs fermentatia alcoolica la o temperatura constanta de 16 ° C. Fiecare lot individual a fost evaluat cu atentie si sistematic si apoi a fost efectuata amestecarea. Scalabrone a fost imbuteliata in ianuarie 2019.Antinori Scalabrone Bolgheri Rosato 2018

74,03 RON
TVA inclus; Obtiuni Livrare Produse : Curier FedEx Romania, Livrare in 1-2 zile / Curier FedEx Europa, Livrare in 6-10 zile / Ridicare din magazin
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546