Descriere

Tip:Rosu Sec. Vol:750ml. Tara de Origine: Italia. Regiunea:Toscana. Soiuri:Sangiovese,Cabernet Sauvignon. Concentratie Alcoolica:13.5% vol

Tignanello 2016 este in armonie cu vintage. Acest vin prezinta o culoare rosu intensa si stralucitoare. Pe nas, note de fructe rosii coapte vin impreuna cu indicii placute de mure si fructe de padure. In acelasi timp, prezinta arome delicate si perfect integrate de vanilie si ciocolata neagra cu senzatii usoare de condimente. Pe palat, vinul este vibrant, cu taninuri matasoase si rafinate. Echilibrat si intens, are un finisaj lung, complex si persistent.

Dupa o toamna si o iarna usoara si nu foarte ploioasa, primavara anului 2016, in Chianti Classico, a pornit bine cu vreme calda, favorizand pauza de muguri precoce care a avut loc cu 10 zile inainte de medie. Ploaia si temperaturile reci au inceput in luna mai si au continuat pe parcursul primei jumatati a lunii iunie, dar nu au avut un efect negativ asupra fazelor critice ale infloririi si setului de fructe. Pana la sfarsitul lunii august, temperaturile de vara au fost, in general, calde si uscate, fara nici o pata mare de caldura: conditii ideale pentru a mentine un echilibru excelent pe tot parcursul ciclului vegetativ si pentru a garanta o maturare perfecta a boabelor. Conditiile climatice in timpul lunilor de recoltare au fost normale pentru sezonul cu mai multe episoade de ploi care alternau cu perioade lungi de soare si vreme cu vant, conditii care permit o coacere ideala a celor trei soiuri de struguri cultivate in podgoriile din Tignanello. Sangiovese a fost recoltata incepand cu 23 septembrie, Cabernet Franc de la sfarsitul lunii septembrie pana in primele doua zile ale lunii octombrie si Cabernet Sauvignon in perioada 3 octombrie - 10 octombrie.

In ciuda faptului ca conditiile climatice au fost favorabile in 2016, am fost vigilenti atat in ​​podgorii in timpul operatiunilor de recoltare, cat si la sosirea strugurilor la beciurile pentru sortarea si procesele initiale de vinificatie, unde planificarea noastra atenta a dus la o valoare adaugata care a optimizat acest lucru caracteristicile vintage. In timpul fermentarii in tancurile conice trunchiate, mustul a fost macerat cu pielea, acordand o atentie deosebita pastrarii prospetimii aromei sale, extragerii culorii si incurajarii taninelor de dorit suple si elegante. Racking-ul a fost realizat dupa o proba si o degustare zilnica riguroasa. Odata separat de piei, vinul a fost transferat in butoaie de stejar mici, unde a avut loc fermentatia malolactica, accentuand finetea si complexitatea aromei. Vinul a fost lasat la varsta de aproximativ 14-16 luni in butoaie de stejar franceza si maghiara, intr-o combinatie de butoaie de umplere noi si secunde. Fiecare lot si fiecare soi de struguri au fost fermentate si imbatranite in butoaie separat, amestecul final avand loc cu doar cateva luni inainte de imbuteliere. Tignanello, un amestec de Sangiovese cu un procent mic de Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc, a suferit inca 12 luni in flacon inainte de a fi eliberat.

Antinori Tignanello 0.75L

484,08 RON
TVA inclus; Obtiuni Livrare Produse : Curier FedEx Romania, Livrare in 1-2 zile / Curier FedEx Europa, Livrare in 6-10 zile / Ridicare din magazin
Disponibil cu precomanda
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546