Descriere

Tip:Alb Sec. Soi:100% Chardonnay. Alcool:12.5%vol. Volum:750ml

Cu o culoare galben deschis cu evidentiere verzui,aroma este predominant fructata cu senzatii de mere si citrice, delicate floral, cu note de flori de salcam si paducel.Gustul proaspat pe palat si bine echilibrat cu note balsamice usoare.
Acest Chardonnay este semnatura marca a lui Tormaresca. Fiind un simbol al naturii a Apuliei, cu standardele sale de inalta calitate, este o sursa de mandrie pentru Tormaresca si legatura sa stransa cu teritoriul este evidentiata prin etimologia numelui insusi. "Tormaresca" este un nume creativ care evoca 580 de turnuri fortificate istorice construite pentru a apara linia de coasta a Apuliei de pirati care au amenintat populatiile locale de secole. Aceiasi invadatori s-au dovedit a fi surse de contributii culturale importante care si-au lasat amprenta in zona.
In Puglia, viticultura este istorie si, in acelasi timp, inovare. Proprietatea Tormaresca este expresia acestor doua suflete. Caracterul, personalitatea si potentialul calitativ sunt caracteristicile pe care teritoriul apulian le transmite soiurilor, indigene si nu, cultivate acolo. Acesta este motivul pentru care investitiile familiei Antinori in Puglia au inceput in 1998, considerand aceasta regiune printre cele mai promitatoare din Italia pentru producerea de vinuri de calitate cu o puternica identitate teritoriala. Tormaresca are doua imobile situate in zonele cele mai potrivite pentru producerea vinurilor de calitate: Tenuta Bocca di Lupo, in inima districtului D.O.C. din Castel del Monte si Masseria Maime, intr-una din cele mai frumoase zone ale Salento-ului inalt.
Strugurii de Chardonnay, adunati la niveluri adecvate de coacere, au fost imediat presati in pivnitele noastre. Dupa presarea moale, mustul a fost racit la o temperatura de 10 °C pentru a favoriza o sedimentare naturala a impuritatilor. Mustul clarificat a fost apoi fermentat in tancurile din otel inoxidabil, controlate cu temperatura, la o temperatura de 16 °C, pentru a scoate in evidenta patrimoniul aromatic al strugurilor. Vinul a fost apoi imbatranit in otel inoxidabil.

Antinori Tormaresca Chardonnay 2018

45,30 RON
TVA inclus; Obtiuni Livrare Produse : Curier FedEx Romania, Livrare in 1-2 zile / Curier FedEx Europa, Livrare in 6-10 zile / Ridicare din magazin / Localitatile indepartate de orase pot avea km exteriori.
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546