NOU

Averesti Diamond Zghihara Magnum 1.5L

Domeniile Averesti
101,15 RON (TVA inclus)
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Localitățile îndepărtate de orașe pot avea km exteriori.
Domeniile Averesti
Disponibil in stoc

Descriere

Nas intens, vioi, cu note florale. Gust dominat de fructe albe, cu note de citrice și fructe coapte, într-un strat fin, dar prezent, de condimente. Final reconfortant, cu note citrice.

După zdrobire, primul pas constă în macerarea mustuielii la o temperatura de 10°C. Decantarea se face gravitațional la rece, iar apoi are loc fermentarea controlată pe o durată de 21 de zile. După fermentare are loc pritocul prematur, moment în care este îndepărtat sedimentul grosier. Vinul este ulterior ținut pe sedimentul fin, timp de 25-35 zile, pentru a căpăta complexitate.

AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu doar o Busuioacă inconfundabilă și o Fetească Neagră vioaie, ci și unul dintre cele mai rare soiuri autohtone: Zghihara. Strugurii de Zghihară au triumfat aici și au găsit cea mai bună exprimare: nobilă, dar și năbădăioasă. Aceasta este încă o confirmare că la Averești, prin cultivarea atentă a strugurilor, iau naștere vinuri seducătoare, prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor, care dau standardul de referință al soiului.

Detalii

Categorii
Greutate
3
Treapta de Calitate
DOC
Tip
Sec
Culoare
Alb
Soi
Zgihara
Tara de Origine
Romania
Regiune
Husi
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
12.5%
Cantitate
1.5L
Bax
4 Sticle
Taguri

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review