NOU

Averesti Diamond Zghihara Magnum 1.5L

Domeniile Averesti
110,08 RON (TVA inclus)
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Curier Sameday / Easy Box / Ridicare din magazin.
Domeniile Averesti
Disponibil in stoc

Descriere

Nas intens, vioi, cu note florale. Gust dominat de fructe albe, cu note de citrice și fructe coapte, într-un strat fin, dar prezent, de condimente. Final reconfortant, cu note citrice.

După zdrobire, primul pas constă în macerarea mustuielii la o temperatura de 10°C. Decantarea se face gravitațional la rece, iar apoi are loc fermentarea controlată pe o durată de 21 de zile. După fermentare are loc pritocul prematur, moment în care este îndepărtat sedimentul grosier. Vinul este ulterior ținut pe sedimentul fin, timp de 25-35 zile, pentru a căpăta complexitate.

AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu doar o Busuioacă inconfundabilă și o Fetească Neagră vioaie, ci și unul dintre cele mai rare soiuri autohtone: Zghihara. Strugurii de Zghihară au triumfat aici și au găsit cea mai bună exprimare: nobilă, dar și năbădăioasă. Aceasta este încă o confirmare că la Averești, prin cultivarea atentă a strugurilor, iau naștere vinuri seducătoare, prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor, care dau standardul de referință al soiului.

Detalii

Categorii
Greutate
3
Treapta de Calitate
DOC
Tip
Sec
Culoare
Alb
Soi
Zgihara
Tara de Origine
Romania
Regiune
Husi
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
12.5%
Cantitate
1.5L
Bax
4 Sticle
Taguri

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review