Descriere

Tip: Vin roze sec

Concentratie alcool: 12,5 % vol

Vol: 750 ml

Soi: Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot


Descriere: Banfi a fost fondat in 1978, datorita fratilor italo-americani, John si Harry Mariani. De la inceput cei doi frati au avut ca proiect obtinerea vinului de calitate si realizarea unei crame moderne. Impreuna cu familia Mariani si cu Ezio Rivella, unul dintre cei mai importanti oenologi din Italia, au inteles ca datorita bogatiei solurilor si a pozitiei privilegiate din punct de vedere climatic, proprietatea va avea o mare capacitate de dezvoltare. Au adaugat apoi proprietatilor lor, o fabrica de vin din Piemont, Bruzonne. Fondata in 1860 si specializata in productia de vinuri spumante, astazi este cunoscut sub numele de Banfi Piemonte.

Teritoriile Castello Banfi se extind de la sud de Montalcino pana la granita cu Val d'Orcia. O treime din cele 2830 de ha de teren sunt cultivate cu vita-de-vie iar restul sunt ocupate cu plantatii de maslini, livezi si paduri. Recent au achizitionat noi teritorii: Bolgheri, pentru productia de Bolgheri DOC si Maremma, o zona dedicata pentru productia de Vermentino si Chianti.

Banfi Centine Rose Toscana IGT este un vin sec, cu arome bogate de fructe de padure; bine structurat cu un gust final curat, proaspat, racoritor o durata indelungata. Complex si bine structurat/corpolent. Foarte aromat. Caracterul proaspat al rose-ului este pastrat cu ajutorul modelului inovativ de inchidere cu surub.

Banfi Centine Rose Toscana IGT

56,54 RON
Pretul include TVA 19%; Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546