Bertani Amarone della Valpolicella Classico DOC 0.75L

Bertani
665,00 RON (TVA inclus)
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Curier Sameday / Easy Box / Ridicare din magazin.
Bertani
Disponibil in stoc

Descriere

Amarone Classico Bertani este un vin atemporal care exprimă stilul unic pe care Bertani îl urmărește întotdeauna. Este un stil clasic care nu are nevoie să se schimbe pentru că este întotdeauna actualizat. Amarone este fabricat din struguri Corvina și Rondinella cultivate în dealurile Tenuta Novare, în inima zonei Valpolicella Classica, în podgoriile dedicate exclusiv producției de struguri de uscare. Bertani face Amarone Classico din 1958, este armonie perfectă între timp, natură și om. Cu o perioadă lungă de așteptare și mare grijă. Strugurii sunt lăsați să se usuce pe "aréle" (rafturi din bambus), conform metodei tradiționale de producție. Fermentarea în beton și îmbătrânirea în butoaie mari timp de cel puțin șase ani îi conferă o structură stabilă, devenind unul dintre cele mai lungi vinuri roșii din lume.

Soiuri de struguri și podgorii: 80% Corvina Veronese și 20% rondinelă. Vița de vie este cultivată vertical și antrenată de Guyot, cu o densitate de plantare de 5000 de viță de vie / ha.
Areal de producție: Strugurii provin din podgoriile Tenuta Novare din Arbizzano di Negrar, în inima zonei Valpolicella Classica, cu soluri maro-calcaroase, dedicate exclusiv producției de Amarone.
Vinificație: recolta se face manual în a doua săptămână a lunii septembrie. După selecția cu grijă, strugurii se duc în sălile de uscare și se pun într-un singur strat pe rafturile de bambus. Ei rămân aici timp de aproximativ 120 de zile pentru a obține o mai bună concentrare, favorizând dezvoltarea unui profil aromatic bogat. La jumătatea lunii ianuarie strugurii sunt destemați și zdrobiți. Macerarea la 4-5 ° C timp de aproximativ 20 de zile, apoi începe o fermentație lentă - aproximativ 30 de zile în cuve de beton la o temperatură maximă de 18 ° C.
Aging: Amarone Classico Bertani îmbătrânește în butoaie de stejar slavone, cu o capacitate medie de 60 hl, timp de aproximativ șase ani. Apoi se maturizează în sticlă timp de cel puțin 12 luni.
Degustarea notelor: o culoare roșie intensă, cu nuanțe de granet. În primul rând, există note tipice de prune, cireșe și cirese mai mult pe nas, urmate de o mare varietate de tonuri: nuci, frunze de ceai, lemn dulce și condimente. Pe palat se găsesc indicii de fructe roșii de fructe de pădure, înmuiate de note de vanilie de pluș, în armonie perfectă cu aciditatea și taninurile.
Combinații de alimente: Se poate bea cu brânză roșie, brânză, brânză matură, dar este perfectă și ca vin de meditație la sfârșitul mesei.

Detalii

Categorii
Greutate
1.4 kg
Brand
Treapta de Calitate
DOC
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Soi
Corvina, Rondinella
Tara de Origine
Italia
Regiune
Valpolicella
Temperatura optima de consum
15-18°C
Concentratie Alcoolica
15%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle
Taguri

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review