Descriere

Tip:Rose Demisec

Cupaj: Merlot (33%), Feteasca Neagra (33%) & Pinot Noir (34%)

Vol 1.5l

Demisev: 10,50 g/l

An de recolta: 2014

Podgoria: Dealu Mare

Treapta de calitate: DOC-CT

Concentratie alcoolica 13.5%


Un vin rose imbuteliat in sticla speciala de 1,5 l si ambalat in cutie de carton la dimensiune.

Particularitati de vinificatie

Datorita faptului ca vinul rose este obtinut din struguri rosii, presarea trebuie sa fie foarte usoara pentru a se extrage culoarea corecta. Presa in care se realizeaza aceasta procedura este de generatie noua oferind posibilitatea racirii imediate a mustului cu ajutorul gazului inert. Metoda de vinificatie este similara cu cea a vinurilor albe. Procesul de fermentatie desfasurandu-se la temperaturi joase in vederea obtinerii unui grad mai mare de fructuozitate.

Note de degustare

Un vin obtinut din struguri Merlot, Pinot Noir si Feteasca Neagra presati usor pentru a obtine culoarea dorita si raciti pentru a conserva aromele primare care ofera fructuozitate. Este caracterizat de o culoare rose capsuna cu arome fructate de intensitate mare. Bine echilibrat avand o aciditate buna care aduce prospetime vinului si sustinandu-i aromele complexe de fructe rosii.

Asociere cu preparatele culinare

Vinul rose se asociaza bine cu aproape orice tip de preparate culinare, dar cea mai buna alegere ar putea fii fructele de mare. Temperature de servire: 8-10˚C .


Budureasca Rose Magnum

74,28 RON
Pretul include TVA 19%; .
Disponibil in stoc
  • ×