15%

Carastelec Friza Rose 0.75L

Crama Carastelec
27,65 RON (TVA inclus) 32,72 RON
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin.
Crama Carastelec
Disponibil in stoc

Descriere

Carastelec Friza Rose are culoarea somonie și mirosul profund de zmeură și căpșuni sunt specifice soiului Pinot Noir, iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de aceleași fructe roșii de vară, cum ar fi zmeură și căpșuni, aciditatea distinsă şi postgustul amărui de grapefruit se potriveşte cu caracterul vinului petiant.

Vin obținut fără adăugare de bioxid de carbon.

Pentru un moment efemer toate vinurile din lume sunt efervescente. Fiecare vin este rezultatul fermentării timp în care zahărul se transformă în alcool și se produce dioxid de carbon. În cele mai multe cazuri - când dorim să obținem vinuri liniștite - acest dioxid de carbon este lăsat să se evapore. Însă dacă dorim să obținem vin spumant sau petiant, efervescența din momentul fermentării se reține.

Friza este capturarea acestui moment efemer

Friza este un vin prietenos, vivace, ușor de băut, accesibil. Este expresia libertății, a bucuriei și a energiei de viață. Vin petiant - din cuvântul francez “petillant” -  înseamnă ușor efervescent, „semi-spumant” (semi-sparkling), cu conținut de bioxid de carbon insuficient pentru a pocni la deschidere, dar suficient pentru a oferi vinului un caracter plăcut, ușor efervescent care adăuga o notă revigorantă și intensifică fructuozitatea vinului. Gustul efervescent al verii

Suntem prima cramă românească care folosește metoda Asti pentru a produce vinuri petiante. Din punct de vedere tehnologic, fermentarea naturală a mustului este oprită prin răcire, iar dioxidul de carbon din propria fermentație este încorporat în vin. Această metodă ne oferă vinuri extrem de fructate, o efervescență ușoară, perlaj fin, cu o presiune de 2 bari în sticlă, cu un zahăr rezidual plăcut și un conținut scăzut de alcool. Friza White este vinificat exclusiv din Fetească Regală, iar Friza Rosé din Pinot Noir.

Crama Carastelec este prima crama din tara care a produs vinuri efervescente, de tipul petiante obtinut prin metoda Asti. In cazul vinurilor petiante din Crama Carastelec, dioxidul de carbon din vin rezulta 100% din propria fermentatie a mustului, iar vinurile au o perlatie usoara (intre 1-2,5 bar presiune) ceea ce le transmite o maxima fructuozitate si prospetime. Brandul dedicat vinurilor petiante este Friza, de la cuvantul “frizzante” din italiana, care inseamna carbogazos.Detalii

Greutate
1.4 kg
Treapta de Calitate
DOC
Tip
Demisec, Frizzante, Spumant
Culoare
Rose
Soi
Pinot Noir
Tara de Origine
Romania
Regiune
Carastelec
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
11.5%
Cantitate
0.7L
Unitati/Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review