Chateau Vartely Totem Feteasca Neagra 0.75L

Chateau Vartely
34,51 RON (TVA inclus)
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin.
Chateau Vartely
Disponibil in stoc

Descriere

Un vin special produs din bobițele aromate crescute pe podgoriile Bugeacului. Având o textură delicată, dar în același timp intensă, vinul posedă un caracter complex, ce se deschide într-un buchet incredibil de viu, cu note fine de fructe de pădure. Aromele sale ușor condimentate și extractul de fructe  indeajuns de generos se completează cu post-gustul catifelat și elegant. Un vin cu I tipicitate specifică soiului clar sesizabilă prin corpolență și animat de taninuri rafinate
Soiul are o istorie de peste 2.000 de ani și provine din valea râului Prut din zona de sud-vest a Moldovei. Se presupune că acest soi ar fi fost cultivat direct din sălbăticie. Feteasca Neagră este unul din cele mai cultivate soiuri din Republica Moldova. Suprafața plantațiilor de ocupată în Republica Moldova (înregistrată în RVV, 30.12.2019): constituie – 242.0 ha, inclusiv 54.0 ha luate în evidență pentru producerea produselor vitivinicole cu IGP și Ocupă locul 3 între soiurile indigene după suprafață.
Cu aproape trei milenii în urmă, strămoșii noștri dacii și tracii produceau pe această bucată de pământ nenumărate feluri de licori pentru a-și îndulci cumva viața și amarul. Plini de mândrie, noi, descendenții lor, mai facem asta și astăzi. Și, deși, de atunci și până acum multe-n lume s-au schimbat – pasiunea în perfectă armonie cu natura, tradițiile locale și mâna muncitoare a omului rămân a fi piloni de nezdruncinat.

Așa percepem noi filosofia vinurilor Totem – o colecție de cinci vinuri încărcate de simbolism autohton și de legenda acestor locuri. Vinuri ce se desfășoară într-o armonie de arome și note cunoscute, familiare chiar, care, se vor lasă ușor descifrate anume pentru că ne aparțin deplin.

Detalii

Greutate
1.4
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Soi
Fetească Neagră
Tara de Origine
Moldova
Temperatura optima de consum
16-18⁰C
Concentratie Alcoolica
14%
Cantitate
0.75L
Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review