Chateau Vartely Totem Feteasca Neagra Rose 0.75L

Chateau Vartely
34,51 RON (TVA inclus)
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin.
Chateau Vartely
Disponibil in stoc

Descriere

Structura complexă și aromele fructate sunt motive excelente pentru a lua în considerare acest vin. Feteasca Neagră surprinde prin felul în care adună într-un pahar ușurința estivală și complexitatea gustului. Fantastica culoare roșiatică îl distinge drept un vin ce se bea ușor și arată extraordinar într-un pahar, un tablou olfactiv delicat și ispititor.
Soiul are o istorie de peste 2.000 de ani și provine din valea râului Prut din zona de sud-vest a Moldovei. Se presupune că acest soi ar fi fost cultivat direct din sălbăticie. Feteasca Neagră este unul din cele mai cultivate soiuri din Republica Moldova. Suprafața plantațiilor de ocupată în Republica Moldova (înregistrată în RVV, 30.12.2019): constituie – 242.0 ha, inclusiv 54.0 ha luate în evidență pentru producerea produselor vitivinicole cu IGP și Ocupă locul 3 între soiurile indigene după suprafață.
Cu aproape trei milenii în urmă, strămoșii noștri dacii și tracii produceau pe această bucată de pământ nenumărate feluri de licori pentru a-și îndulci cumva viața și amarul. Plini de mândrie, noi, descendenții lor, mai facem asta și astăzi. Și, deși, de atunci și până acum multe-n lume s-au schimbat – pasiunea în perfectă armonie cu natura, tradițiile locale și mâna muncitoare a omului rămân a fi piloni de nezdruncinat.

Așa percepem noi filosofia vinurilor Totem – o colecție de cinci vinuri încărcate de simbolism autohton și de legenda acestor locuri. Vinuri ce se desfășoară într-o armonie de arome și note cunoscute, familiare chiar, care, se vor lasă ușor descifrate anume pentru că ne aparțin deplin.

Detalii

Greutate
1.4
Tip
Sec
Culoare
Rose
Soi
Fetească Neagră
Tara de Origine
Moldova
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
13%
Cantitate
0.75L
Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review