Chateau Vartely Totem Feteasca Regala 0.75L

Chateau Vartely
34,51 RON (TVA inclus)
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin.
Chateau Vartely
Disponibil in stoc

Descriere

Un vin proaspăt cristalin și limpede, de un galben-pai strălucitor. Îl vei recunoaște pentru gustul său ușor mineral, compoziția vioaie și aciditatea plăcută. Aromele fine de flori de câmp, îmbinate cu nuanțe de caise înnobilează și mai mult experiența de consum a acestui vin de soi regal. O senzație fresh bine susținută de mineralitatea moderată ne însoțeste până la final, oferind astfel o plăcere incomparabilă.

Soi de struguri semi – aromat rezultat din hibridarea naturală dintre soiurile Fetească Albă și Grasa de Cotnari. Soiul a fost identificat în jurul anilor 1920 și se cultivă în majoritatea regiunilor din România, R. Moldova.
Soiul, ocupă locul doi între soiurile indigene după suprafață  in R Moldova și constituie – 299.0 ha, inclusiv 72.0 ha luate în evidență pentru producerea produselor vitivinicole cu IGP.

Încă de la începutul timpurilor oamenii au tot răscolit pământul căutând să afle cine sunt, de unde vin și încotro se îndreaptă. Vinul și povestea lui sunt parte din AND-ul nostru, din istoria noastră și sunt atât de vechi pe aceste meleaguri, încât cu greu le mai putem marca clar începutul.

Cu aproape trei milenii în urmă, strămoșii noștri dacii și tracii produceau pe această bucată de pământ nenumărate feluri de licori pentru a-și îndulci cumva viața și amarul. Plini de mândrie, noi, descendenții lor, mai facem asta și astăzi. Și, deși, de atunci și până acum multe-n lume s-au schimbat – pasiunea în perfectă armonie cu natura, tradițiile locale și mâna muncitoare a omului rămân a fi piloni de nezdruncinat.

Așa percepem noi filosofia vinurilor Totem – o colecție de cinci vinuri încărcate de simbolism autohton și de legenda acestor locuri. Vinuri ce se desfășoară într-o armonie de arome și note cunoscute, familiare chiar, care, se vor lasă ușor descifrate anume pentru că ne aparțin deplin.

Detalii

Greutate
1.4
Tip
Sec
Culoare
Alb
Soi
Fetească Regală
Tara de Origine
Moldova
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
12.5%
Cantitate
0.75L
Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review