Chateau Vartely Totem Rara Neagra 0.75L

Chateau Vartely
34,51 RON (TVA inclus)
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin.
Chateau Vartely
Disponibil in stoc

Descriere

Acest soi cu rădăcini adânci în istoria viticulturii, fiind descendent direct din vița sălbatică, rezultă într-un vin rebel, autentic național. Gustativ vinul rubiniu etalează arome de fructe roșii și tonuri florale așezate pe un fond subtil pământos. Aromele sale etalează note de fructe de pădure, agriș și piper alb. Este totodată un vin lejer și datorită acidităţii destul de ridicate, dar care ascunde subtil o tentă tonică și un postgust plin de personalitate.

Un soi vechi din regiune, care ar fi fost cultivat încă pe timpurile geto-dace în sud-estul României și în multe localități din Republica Moldova. Se spune chiar ca marele domnitor Ștefan cel Mare ar fi Preferat  vinuril anume din acest soi.  Rară Neagră a fost și printre primele soiuri incluse în catalogul soiurilor de plante ale Republicii Moldova, încă în anul 1946.
Cu aproape trei milenii în urmă, strămoșii noștri dacii și tracii produceau pe această bucată de pământ nenumărate feluri de licori pentru a-și îndulci cumva viața și amarul. Plini de mândrie, noi, descendenții lor, mai facem asta și astăzi. Și, deși, de atunci și până acum multe-n lume s-au schimbat – pasiunea în perfectă armonie cu natura, tradițiile locale și mâna muncitoare a omului rămân a fi piloni de nezdruncinat.

Așa percepem noi filosofia vinurilor Totem – o colecție de cinci vinuri încărcate de simbolism autohton și de legenda acestor locuri. Vinuri ce se desfășoară într-o armonie de arome și note cunoscute, familiare chiar, care, se vor lasă ușor descifrate anume pentru că ne aparțin deplin.

Detalii

Greutate
1.4
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Soi
Rara Neagra
Tara de Origine
Moldova
Temperatura optima de consum
16-18⁰C
Concentratie Alcoolica
14%
Cantitate
0.75L
Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review