Descriere

Vinurile Oprisorului, expresie a caracteristicilor climatice si solului Olteniei Profunde, au trasaturi aparte. Comparand Riesling-ul creat in Oltenia cu cel din Germania, identificam in CALOIAN Rhein Riesling un vin mineral-exotic cu nuante de grepfrut si coaja de limeta, urmate de un atac usor acid, agreabil prin prospetimea sa, un corp echilibrat si un final putin picant, sugerand fructul proaspat de mango si ghimbirul. Rieslingul nemtesc se caracterizeaza printr-o aciditate tumultuoasa si o intensitate aromatica dominata de nuante de flori de salcam si iarba proaspat cosita, cu tente dulcege in fundal.

Caloianul este un ritual de invocare a ploii aducatoare de recolte bogate, practicat in Balcani in a treia zi de marti dupa Pastile crestin-ortodox. Obiceiul dateaza din epoca precrestina.
Caloianul este o papusa din lut, carpe, paie sau crengute de lemn, imbracata in hainute, ingropata in pamant dupa un ritual complex. In diferite stadii de evolutie, obiceiul a fost atestat pe intreg teritoriul Romaniei. Candva, ceremonia se practica in a treia saptamana dupa Paste, dar in vremurile recente, la acest ritual se recurge ocazional, primavara sau vara, in perioada secetelor sau a ploilor prelungite.

Caloianul este o traditie intalnita in Oltenia, fiind o invocare adresata divinitatii.


Asocieri:Salata Caesar, peste alb

Crama Oprisor Caloian Rhein Riesling 0.75L

23,80 RON
Pretul include TVA 19%; Livrare in 3-5 zile.
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546
Treapta de Calitate: IG
Tip: Sec
Culoare: Alb
Soi: Riesling de Rhin
Tara de Origine: Romania
Regiune: Dealurile Olteniei
Concentratie Alcoolica: 13%
Cantitate: 0.75L