Crama Oprisor Smerenie 0.75L
Descriere
Strugurii recoltati provin din parcelele situate pe Dealul Cioaca ( Shiraz si Dornfelder) si din parcela de Pinot Noir situata pe Dealul Marsavu. Sezon cu clima temperat continentala cu influenta Dunarii si a lantului Balcanic. Relief colinar avand pante cu expozitii diferite. Solurile: brun-roscat de padure (Dealul Marsavu) si psamosol pe Dealul Cioaca. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la concentratii 225 - 243 grz/L, cu productii recoltate situate intre 6300 kg/ha (1,38 kg/planta) si 7200 kg/ha (1,58 Kg/planta).
Strugurii au fost culesi 100% manual, selectia facuta direct in plantatie. Dupa desciorchinare-zdrobire, mustuiala de Pinot Noir a fost supusa procesului de macerare la rece timp de 3 zile. Fermentarea-Macerarea a decurs timp de 17 la temperatura de 23-25ºC. Presarea fiecarui soi s-a executat la max 1,3 Bari, urmand apoi fermentatia malolactica la temperatura de 19-20ºC in vase inox ptr Shiraz si Dornfelder, si la barique ptr partitia de Pinot Noir. Loturile astfel obtinute, s-au transferat in barique-uri din stejar pentru 16 Luni. Cupajul intre cele 3 soiuri s-a realizat in Feb 2022 iar imbutelierea in Martie 2022.