DFR Arrogance Alb Demisec 0.75L

Domeniile Franco Romane
48,00 RON (TVA inclus)
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile lucratoare / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin.
Domeniile Franco Romane
Disponibil in stoc

Descriere

Zona Dealu Mare este una consacrata, renumita pentru strugurii de calitate si gusturile deosebite ce sunt oferite in fiecare an. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice . Fructele au ajus la o maturitate deplina, coapte pana la nivelul de 2 40 gr z/l.
Vinificatie. Pentru a obtine vinuri naturale si de inallta calitate, intregul proces de recoltare al strugurilor se realizeaza manual, planta cu planta si cu foarte mare atentie urmand metoda traditionala in ladite din plastic de aproximativ 15 kg, detasandu se prin taiere, folosind foarfece,evitandu se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Dupa operatia de desprindere a boabelor de struguri de pe ciorchine in desciorchinator si zdrobirea boabelor, mustuiala se transfera in cisterne de inox si racit la 55°C pe o perioada ce poate dura pana la 48 de ore pentru a se limpezi complet mustul. Fermentarea se realizeaza la temperaturi cuprinse intre 16 18 ℃℃, timp de 16 zile. Presarea a fost efectuata la 1,8 Bari
Organoleptic Un cupaj de Fetească Alba (75%) si Tamaioasa Romaneasca (25%), cu un un bune echilibru intre zahar si aciditate, cu note de citrice dulci amarui si mere parguite.
Servire. Vin ce se potriveste excelent cu preparate din carne de peste, chiar si branzeturi cremoase

Detalii

Categorii
Greutate
1.2 kg
Treapta de Calitate
DOC-CMD
Tip
Demisec
Culoare
Alb
Soi
Fetească Albă, Tămâioasă Românească
Tara de Origine
Romania
Regiune
Dealu Mare
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
13.5%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review