Domeniul Bogdan Patrar Feteasca Neagra Biodinamic 0.75L
Descriere
Ajunși la crama, ciorchinii au fost sortați manual,pentru înlăturarea oricăror boabe neconforme sau frunzelor de viță. Apoi, strugurii au fost desciorchinați și boabele trecute printr-un zdrobitor cu acțiune centrifugă. Mustuiala a fost vehiculată în cisterne de beton alimentar, unde a avut loc atât fermentația alcoolică, cât și cea malolactică, albele având loc spontan, fără însămânțatea cu drojdii selecționate sau bacterii lactice. Fermentația alcoolică a durat minim aproximativ o lună la temperatura de 27-29°C. Domeniul Bogdan Patrar Feteasca Neagra Biodinamic este nefiltrat. Vinul a fost păstrat timp de 6 luni în cisterne de beton, din care aproximativ 4 luni a stat pe drojdii (cele indigene), cu batonaj de 3 ori pe săptămână, urmat apoi de o perioada de minim 12 luni de maturare în butoaie (600 L) de stejar românesc. După îmbuteliere, a fost învechit cel puțin 12 luni în
sticlă.
TRĂSATURI ORGANOLEPTICE
•Culoare: roșu vișiniu, intensitate medie
•Olfactiv: arome fine de vișine, somchine și cireșe sălbatice
•Gustativ: echilibrat, corp mediu cu taninuri blânde, savoare de cireșe, completate de condimente precum cuișoare. Alcoolul foarte bine integrat.