Feteasca Alba Iasi Cutie Lemn 0.75L
Descriere
Feteasca alba are o putere de acumulare a zaharurilor foarte ridicata, din acest punct de vedere situandu-se printre primele soiuri ale lumii. Cantitatea de zahar acumulata in struguri in mod normal este de 180-220 g/l de must, dar poate ajunge pana la 240-250 g/l si chiar 270 g/l, in conditii de supramaturare.
Gustul este echilibrat, generos, delicat si placut, lasand in cavitatea bucala o impresie placuta de rotund si catifelat si o aroma ce aduce cu cea a fagurilor cu miere. Vinurile maturate in butoaie de stejar si invechite in sticla au o evolutie benefica, ele capatand o aroma-buchet apropiata de cea a fructelor uscate, amplificand calitatea vinului.
Dar Feteasca alba mai are si alte "secrete": in unele podgorii ce dispun de un ecoclimat temperat mai racoros, din Feteasca alba se obtine un vin cu aciditate mai ridicata, avand in acelasi timp o prospetime si o fructuozitate deosebite.
In concluzie, vinul obtinut din soiul Feteasca alba are forta sa-si pastreze personalitatea indiferent de zona unde este produs, merita cu prisosinta din partea noastra, a viticultorilor si a oenologilor romani, toata cinstirea si il putem numi pe drept cuvant "mandria podgoriilor romanesti".