16%

Frescobaldi Ripe al Convent Brunello de Montalcino 0.75L

Frescobaldi
667,50 RON (TVA inclus) 794,65 RON
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile lucratoare / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Curier Sameday / Easy Box / Ridicare din magazin.
Frescobaldi
Disponibil in stoc

Descriere

Pe cele mai înalte dealuri ale acestei moșii, care producea deja vinuri în 1800, a fost identificată o mică podgorie de Sangiovese care ne oferă emoții extraordinare. Altitudinea sa de 450 de metri, expunerea la soarele fierbinte de după-amiază, solurile marnoase și vânturile sănătoase mediteraneene dau acest Brunello își rezervă o eleganță extremă, personalitate și longevitate.

Vinificare si maturare: Podgoria Ripe al Convento, din care provin strugurii Sangiovese, este situată la o altitudine de 450 de metri deasupra nivelului mării și se caracterizează prin soluri șistoase și marnoase, cu expunere spre sud. Strugurii au fost culeși manual, după o primă selecție atentă în podgorie. La sosirea în pivniță, aceștia au fost supuși unor verificări minuțioase ulterioare, cu selecția manuală a fiecărui bob. Fermentarea s-a desfasurat in rezervoare de otel inoxidabil la temperatura controlata cu pompari frecvente mai ales in primele faze, pentru a obtine o buna extractie a componentelor de colorare si structura. 

Perioada ulterioară de învechire în lemn a permis obținerea unei stabilități excelente și o creștere a complexității aromatice și structurale.


Detalii

Categorii
Greutate
1.4 kg
Brand
Treapta de Calitate
DOCG
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Soi
Brunello di Montalcino
Tara de Origine
Italia
Regiune
Brunello di Montalcino
Temperatura optima de consum
16-18⁰C
Concentratie Alcoolica
14.5%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review