Descriere

Estates Grands Vin Vin Biodynamic Vin exceptional. Denumire:IGP Aude Hauterive. Tip:alb sec. Volum:750ml

Alcool:14.5%vol. Soiuri de struguri:Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc
Alimentare-temperatura:Serviti la 10 - 12 ° C cu scallops prajit sau peste gatit in sos, sau ca un aperitiv.O culoare stralucitoare, galben auriu clar.Buchet intens, complex de fructe de cult grefe, piersic, miere si fructe uscate, impreuna cu o nota prajita.Gust complet si matasos pe palate, matur si amplu cu note de vanilie, paine prajita, unt si fructe tropicale.
Cigalus se bucura de o clima mediterana calda si insorita descrisa ca fiind semi-arida cu schimbari de primavara temperata, asigurand maturizarea timpurie a tuturor soiurilor de struguri. Acest climat arid este compensat de solurile foarte adanci sedimente depuse de Aussou, un curent de la marginea zonei, care pastreaza ploile de iarna pentru o perioada mai lunga, dar care sunt mai putin fertile datorita prezentei unui usor din subsol, datand din perioada Campaniana era secundara, inainte de aparitia Pirinei.
Podgoria este gestionata in conformitate cu sistemul biodinamic in care energia solului se afla in centrul procesului. Toate lucrarile din vita arat,taiere si in pivnite sunt conduse de un calendar bazat pe doua obiecte luna si soarele. Astfel, vita-de-vie se afla in echilibru cu solul si, prin urmare, este capabila sa ofere o expresie completa a teroirului nostru in vinurile rezultate. O atentie deosebita este acordata pe vita, pentru a obtine o recolta sanatoasa cu randamente moderate (25 hl / ha) si, prin urmare, obtineti cele mai bune rezultate din struguri. Data recoltarii este declansata prin soi de struguri si numai atunci cand strugurii au ajuns la maturitate optima si dupa ce au fost gustati riguros. Strugurii culesi manual sunt presati pneumatic de indata ce ajung la crama. Dupa uscarea statica usoara, o parte din must se supune fermentarii alcoolice in butoaie noi 70% in timp ce restul este vinificat in vase din otel inoxidabil 30%. Se efectueaza apoi fermentata. Controlul temperaturii este folosit pentru a conserva toata prospetimea si integritatea aromelor. Maturarea in butoaie dureaza intre 7 si 8 luni - pana la echinoctiul de primavara - cu agitare regulata. Dupa o operatie usoara de finisare, vinul este imbuteliat.

Gerard Bertrand Cigalus Blanc 0.75L

180,00 RON
Pretul include TVA 19%; Garantam integritatea coletului.
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546