Descriere

Comanda minima 150 Lei la produsele Mosi Iosif pentru posibilitatea ambalarii izolate termic.

Ghiudem Tataresc din Vita si Oaie este preparat de casa 100% natural si delicatesa, acest ghiudem din vita si oaie in forma de potcoava se distinge de orice alt produs asemantor gustat vreodata. Reteta autentic tatareasca il face ravnit de toti pofticiosii, mici si mari.

Se spune ca potcoava aduce noroc casei, dar noi stim ca aceasta aduce si gust irezistibil!

Ghiudem tataresc feliat sau potcoava - produs traditional Romanesc

Datorita retetei autentice de origine tatareasca, acest ghiudem tataresc din vita si oaie se remarca prin savoarea total diferita de a celui turcesc sau oricarui altuia din alte zone.

Acest ghiudem tataresc este specific zonei Dobrogene, obtinand caliatea prin modul tehnologic si ingredientelor continute, 100% naturale.

Origini Ghiudem

Ghiudem – numele este provenit din cuvantul turcesc “göden” si este de asemenea numit si sugiuc. Este un carnat crud-uscat picant, consumat in multe parti ale lumii, dar in special in Balcani, Asia Centrala, si Orientul Mijlociu.

Pentru ca adesea ghiudemul este confundat cu Babic sticks, trebuie sa spunem ca, desi ingredientele pot semana, babicul este originar creat de Sarbi.

Acum sute de ani, acest ghiudem obisnuia sa fie presat sub saua cailor, ajutandu-i pe tatari sa duca campaniile lungi. Pentru ca acestia foloseau doar mirodenii naturale, am procedat la fel, pentru a pastra traditia si gustul.

Pe langa materia prima romaneasca ce se gaseste si in numele produsului, al nostru ghiudem tataresc mai contine si:Sare si piper;Cimbru;Coriandru;Ardei iute;Usturoi;Membrana naturala de vita.

Perioada de maturare ghiudem este de 21 de zile, devenind un preparat savuros, crud-uscat, ce poate fi consumat ca atare.

Prepararea aceasta adevarata si necomerciala de ghiudem se mai poate gasi doar in familiile tataresti care inca respecta traditia neamului.

In functie de preferinte, noi oferim ghiudem tataresc feliat sau sub forma de potcoava. Este vidat in pungi din plastic transparent de uz alimentar, cu greutatea de 100g.

Dovada exceptionalitatii

Pe langa reteta autentica si gustul special si rar intalnit, preparatul ghiudem din vita si oaie este primul produs atestat ca traditional Dobrogean din judetul Constanta, incepand cu data de 3 aprilie 2018.

Atestatul pentru Ghiudem Tataresc este eliberat de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, si inscris in Registrul national al produselor traditionale, pozitia 627.

Prin urmare, acest ghiudem tataresc nu este numai delicios, ci si 100% natural, la un pret potrivit pentru orice buzunar!

Ghiudem Tataresc din Vita si Oaie 100g

16,00 RON
TVA inclus; Obtiuni Livrare Produse : Curier FedEx România / Curier FedEx Europa / Ridicare din magazin / Localitățile îndepărtate de orașe pot avea km exteriori.
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546, Luni-Vuneri 9:00-18:00