L’Astore Masseria Jema Primitivo Rosso Biologico 0.75L
Descriere
Clasificare: Salento IGP Organic Red
Soi: Primitivo
Locul de producție: Cutrofiano (Grecìa Salentina)
Tipul de sol: sol rosu pe substrat calcaros
Vinificare: Macerație la rece pre-fermentație piei și apoi din oțel inoxidabil. Urmează un pied de fermentare cuve timp de aproximativ 10 zile.
Învechire: oțel și ciment pentru aproximativ 12-18 luni si apoi in sticla. Adăugarea unui modest cantitate de Alberelli Primitivo.
Alcool:14,50%
Servire la: 16-18°C
Roșu rubin cu textură impresionantă. Până la nas, bogat,elegant și proaspăt. Note de cirese negre, prune, tutun american, foi de dafin, lemn dulce, eucalipt,mirt, tamarind, într-o pătură delicat condimentată. Pe gust, feerie de echilibru și armonie catifelată.
Pufurile balsamice revigorante la finisare.
Asocierea alimentelor.Paste cu sos de carne, tocană cu primitivă, miel, cartofi cu ciuperci cardoncelli și local Salento ridichi. Se potrivește și cu tocană de carne de oaie, înăbușită cod pește, carne la grătar. Pecorino semi-condimentat.