Descriere

Feteasca Regală este un soi alb, autohton românesc, identificat in regiunea Transilvaniei și se crede că ar fi rezultat al hibridării naturale între feteasca albă și grasa de cotnari.
Este un soi semiterpenic, care produce vinuri albe de o culoare galben verzuie care trece de la galben paie la galben auriu după o periodă de maturare, fructat si cu mari nivele de aciditate ce conferă o placuta prospețime și finețe vinurilor.
Este un soi semiterpenic, care produce vinuri albe de o culoare galben verzuie care trece de la galben paie la galben auriu după o periodă de maturare, fructat si cu mari nivele de aciditate ce conferă o placuta prospețime și finețe vinurilor.Denumire DOC: Lechinta
Soi: 100% Feteasca Regala
An de productie: 2017
Sticle produse: 5.000
Productie: 60 hl/ha
Culesul si selecţia strugurilor este riguros executată manual. Desciorchinarea delicată a ciorchinilor întregi, presarea uşoară şi deburbarea prin sedimentare naturală. Fermentarea este lentă în bazine de beton cu temperatura controlată. Maturare de 5-7 luni pe drojdiile fine în cisterne de beton și aplicare periodică a batonajului.
Stat: România
Provenienţa: localitatea Sâniacob, comuna Lechinţa
Înalţime: 380-500 m deasupra nivelului mării
Înclinaţie: 5-70%
Orientarea rândurilor: Sud- Sudvest
Gradaţie alcoolică: 14 %
Zahăr rezidual: 4,50 g/l
Aciditate totală: 6,70 g/l
So2: 75 mg/l
So2 liber: 35 mg/l
Extensiune cru: 2 ha
Vârsta plantaţiei: 6-8 ani
Densitate plantaţie: 5.000 de butuci/ ha
Clima tipic temperată, moderat continentală.
Modalitate de păstrare: A se păstra intr-un loc răcoros cu temperatură constantă și umiditate ridicată, bine ventilat și cât mai puţin expus la lumină.
Temperatura cramei: 10-15 °C
Maturarea minimă: 1 an
Temperatura de servire: 10/12 °C

Lechburg Feteasca Regală 0.75L

39,37 RON
Pretul include TVA 19%; Livrare in 3-5 zile.
Disponibil in stoc