Descriere

Sfantul Ilie este un cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot, care dezvolta indraznet note de condimente, prune uscate, ciocolata si accente fructe de padure, condiment, vanilie si unt. Dens si catifelat, cu taninuri placute si elegante, vinul are o structura prietenoasa dar si o profunzime ce te adanceste pana la senzatia de condiment si lemn. Structura lui indica faptul ca vinul are un bun potential de evolutie si de invechire.

Numele de Ilie (Elie, Ilias, Elijah) inseamna „al carui Dumnezeu este YHWH”.

Regele Ahab, convins de sotie, reinstituise cultul zeilor Baal si Astarte. Ilie i-a spus lui Ahab ca regatul urmeaza a fi pedepsit cu ani de seceta. Ilie s-a ascuns de furia lui Ahab langa paraul Cherit, unde a fost hranit de un corb, iar apoi in casa unei vaduve, unde a facut minuni, inviindu-i fiul si inmultind faina si uleiul. Dupa anii de seceta, Ilie s-a intors la Ahab. I-a propus regelui sa se roage lui Baal pentru ploaie. Ahab si cei 450 de preoti ai zeului nu au reusit sa aduca ploaia, insa Cerurile s-au deschis la rugile lui Ilie. Focul s-a revarsat asupra jertfei aduse de acesta.

Se spune ca Domnul i-a daruit lui Ilie cheile Cerului, lasandu-l sa-l deschida si sa-l inchida, dand astfel oamenilor ploaie sau seceta.

Oprisor Cupola are o culoare rubiniu intens un miros de visine, prune uscate, ciocolata si un gust prietenos, suplu, fara asperitati. Asociere:Porc in caramel

Oprisor Cupola Sanctis Sfantul Ilie 0.75L

47,60 RON
TVA inclus; Obtiuni Livrare Produse : Curier FedEx Romania, Livrare in 1-2 zile / Curier FedEx Europa, Livrare in 6-10 zile / Ridicare din magazin / Localitatile indepartate de orase pot avea km exteriori.
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546
Treapta de Calitate: DOC-CMD
Tip: Sec
Culoare: Rosu
Soi: Cabernet Sauvignon, Merlot
Tara de Origine: Romania
Regiune: Mehedinti
Temperatura optima de consum: 16-18⁰C
Concentratie Alcoolica: 14%
Cantitate: 0.75L
Bax: 6 Sticle