Descriere

Pietroasa Veche Busuioacă de Bohotin Dulce  este un vin rose cu nuanțe somonii deschise, intens condimentat (busuioc, cuişoare, cimbrişor) şi cu note dulci de fructe tropicale. Gustativ este catifelat, cu o dulceaţă bine exprimată, dar nu excesivă, cu note finale de pomelo şi stafide.

Compoziţie: Obţinut 100% din soiul Busuioacă de Bohotin vinificat în stilul consacrat în România şi care a adus o parte din faima Staţiunii de Cercetare Pietroasa.

Tehnologie: Produs din struguri foarte bine maturaţi, recoltaţi la 280 g/l zaharuri, vinificat la temperatură controlată de 17ºC, cu o maceraţie prefermentativă de 15 ore şi fermentat timp de 14 zile in prezenta drojdiilor selecţionate. Fermentaţia a fost sistată, prin răcire, la aproximativ 50 g/l zahăr astfel încât vinul să-şi păstreze o parte din zaharurile acumulate în struguri.

Asocieri gastronomice recomandate: Vin cu adevărat de desert, care poate fi asociat cu compoturi şi salate de fructe, clătite şi papanaşi, dar şi plăcinte cu brânză şi stafide, pască şi mai ales cozonac.

Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma răcit, la 14 – 16ºC.

Pietroasa Veche Busuioacă de Bohotin Dulce 0.75L

26,00 RON
Pret pachet (6 buc): 156,00 RON
Pretul include TVA 19%; .
x 6
Disponibil in stoc
Acest produs este disponibil spre vanzare doar in pachete de 6 bucati.
Treapta de Calitate: DOC CMD
Tip: Dulce
Culoare: Rose
Tara de Origine: Romania
Regiune: Pietroasa
Temperatura optima de consum: 16-18⁰C
Tarie Alcoolica: 13.5%
Cantitate: 0.75L
  • ×