Descriere

Pietroasa Veche Busuioacă de Bohotin Sec este un vin rose elegant şi prin culoare şi prin senzaţiile olfacto-gustative florale şi condimentate tipice. Un vin proaspăt, vioi, cu o culoare ce aminteşte de cea a piersicilor în pârgă şi a somonului. Este un vin savuros, relativ lung, cu aromă complexă de caise confiate, curmale şi smochine. În postgust se pune în evidenţă o aromă de de grapefruit roz şi fructul pasiunii.

Compoziţie: Obţinut din celebrul soi Busuioacă de Bohotin, soi care în mod tradiţional este foarte bine pus în valoare în condiţiile unice de microclimat din arealul viticol Pietroasa.

Tehnologie: Vinificat din struguri ajunși la maturitate deplina la temperatură controlată de 17ºC, cu o maceraţie prefermentativă de 12 ore şi fermentat la sec timp de 14 zile in prezenta drojdiilor selecţionate de înaltă calitate.

Asocieri gastronomice recomandate: Vin cu nete valenţe gastronomice, se asortează la preparate fin condimentate, carne de pui, dar şi la somon şi fructe de mare, inclusiv sushi.

Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma răcit, la 16 – 18ºC.

Pietroasa Veche Busuioacă de Bohotin Sec 0.75L

26,00 RON
Pret pachet (6 buc): 156,00 RON
Pretul include TVA 19%; .
x 6
Disponibil in stoc
Acest produs este disponibil spre vanzare doar in pachete de 6 bucati.
Treapta de Calitate: DOC CMD
Tip: Sec
Culoare: Rose
Tara de Origine: Romania
Regiune: Pietroasa
Temperatura optima de consum: 16-18⁰C
Tarie Alcoolica: 14.5%
Cantitate: 0.75L
  • ×