Pietroasa Veche Vinoteca Riesling Italian Dulce 1970 0.75L

Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa
569,00 RON (TVA inclus)
Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa
Transport Gratuit
Disponibil in stoc

Descriere

Vin din recoltă exceptională, arome de stafide şi de miez de nucă, de miere; vin dens, uleios; vin dulce.Colectia de vinuri inceputa atunci numara in prezent cca 100 000 de sticle, cele mai vechi din anii `40 ai secolului al XX-lea. Sunt vinuri de patrimoniu, vinuri de o valoare inestimabila.
Vinoteca mai poarta pe rafturile sale vinuri din anii `50, `60, `70 ai secolului trecut, vinuri din ani de exceptie, iesite din mana unui oenolog de exceptie. Ele poarta amprenta inconfundabila a oenologului MIHAI MACICI care, fie s-a implicat direct, fie a vegheat la realizarea lor. Sunt vinuri fara egal, asa cum i-a fost si competenta in materie de oenologie.
Vinurile de Pietroasa au continuat sa-si sporeasca faima, multumita artizanului oenolog Gheorghe Varaticeanu. Grasa de Pietroasa, Tamaioasa romaneasca, Rieslingul sau Feteasca regala poarta, in sticlele din vinoteca ce continua sa traiasca si sa-si sporeasca valoarea, amprenta acestui „artist inginer” care a plecat prea devreme dintre noi. Timp de 36 de ani neintrerupti a realizat, dar a si descris ca degustator autorizat, vinurile de colectie, cu un talent inegalabil (asa cum o dovedeste tabelul de mai jos).

Detalii

Greutate
1.4 kg
Treapta de Calitate
DOC-CMD
Tip
Dulce
Culoare
Alb
Soi
Riesling Italian
Tara de Origine
Romania
Regiune
Pietroasa
Temperatura optima de consum
8-10°C
Concentratie Alcoolica
9%
Cantitate
0.75L

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review