Pietroasa Veche Vinoteca Tamaioasa Romaneasca Dulce 1986 0.75L

Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa
599,00 RON (TVA inclus)
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Curier Sameday / Easy Box / Ridicare din magazin.
Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa
Disponibil in stoc

Descriere

Pietroasa Veche Vinoteca Tamaioasa Romaneasca  este dulce, aromat, buchet, vin din recolta rarisima, culoare auriu-aramie stralucitoare, miros iodat, arome de miere ratacita ani buni prin camara, miros de pepene galben si pere supracoapte; Medalie de Aur Ljubljana 1988 si „Mare Campion” la Concursul National de Vinuri din soiuri romanesti, Bucuresti, 1996
Medalie de Aur la Concursul Muscats du Monde, Franta, 2009.
Crama de la Pietroasa a functionat mult timp ca una din cele mai bine inzestrate din tara, ce beneficia, inca din 1940, de un centru de vinificare dotat cu utilaj modern importat din Italia.
Colectia de vinuri inceputa atunci numara in prezent cca 100 000 de sticle, cele mai vechi din anii `40 ai secolului al XX-lea. Sunt vinuri de patrimoniu, vinuri de o valoare inestimabila.
Vinoteca mai poarta pe rafturile sale vinuri din anii `50, `60, `70 ai secolului trecut, vinuri din ani de exceptie, iesite din mana unui oenolog de exceptie. Ele poarta amprenta inconfundabila a oenologului MIHAI MACICI care, fie s-a implicat direct, fie a vegheat la realizarea lor.

Detalii

Greutate
1.4 kg
Treapta de Calitate
DOC-CMD
Tip
Dulce
Culoare
Alb
Soi
Tămâioasă Românească
Tara de Origine
Romania
Regiune
Pietroasa
Temperatura optima de consum
8-10°C
Concentratie Alcoolica
10.8%
Cantitate
0.75L

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review