NOU

Silvania 1251 Pinot Noir Rose 0.75L

Silvania
34,35 RON (TVA inclus)
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin.
Silvania
Disponibil in stoc

Detalii

Categorii
Greutate
1.4 kg
Brand
Treapta de Calitate
DOC-CMD
Tip
Sec
Culoare
Rose
Soi
Pinot Noir
Tara de Origine
Romania
Regiune
Crisana
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
12.5%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Descriere

Pinot Noir-ul este un soi versatil, având posibilitatea de a fi vinificat în alb, rosé sau roșu.Rosé-ul clasic este obținut din Pinot Noir, un vin ușor, fresh, floral, dar și cu ușoare note fructate.

Recomandăm acest vin cu: preparate ușoare, salate și antreuri.

DOC: C.M.D. Crișana Șimleu Silvaniei. Vin cu Denumire de Origine Controlată cules la maturitate deplină

Situat în frumoasa Depresiune a Silvaniei, la poalele dealului Măgura, orașul Șimleu Silvaniei adăpostește și veghează-n continuare asupra comorilor istorice, ca un bun păstrător de tradiții și meștesuguri locale. Descoperirile arheologice au scos la lumină o istorie mult mai veche a acestei zone. Însuși anticul geograf Ptolemeu, în a sa lucrare „Îndreptar Geografic”, pomenește de așezările dacice din acest ținut, referindu-se probabil la antica cetate Dacidava, parte a statului lui Burebista și a lui Decebal. În perioada Evului Mediu, mai precis în anul 1251, orașul-cetate de la poalele Măgurii este atestat documentar printr-un document oficial, emis la Alba-Iulia, unde se amintește de „Vathașomlya”, prima denumire cunoscută a localității. În anul 1251, moșierul Vatha, împreună cu fiii săi Paușa și Dionisie au vândut moșia Șimleu palatinului Roland și magistratului Mauriciu din familia Pok, pentru suma de 100 de florini. Legendele și istoria orală spun că denumirea reală a localității ar fi fost „Vatha Solyomvar”, în traducere liberă „Cetatea Șoimului a lui Vath”. Noua „Gamă de Vinuri 1251”, de la Podgoria Silvania s-a născut din recunoștință față de istorie, datorie morală față de predecesori și nu în ultimul rând din mândria și iscusința de a duce mai departe tradiția unui vin românesc premiat