Descriere

Valahorum Chardonnay 
Expresiv, proaspăt și persistent, cu nuanțe de pere coapte, coajă de portocală dulce-amăruie și o aciditate fină și echilibrată de acea nobilă și rară mineralitate a chardonnay-urilor de mare clasă. Arome fine şi bine echilibrate extrase din lemnul de stejar.

Trei profesionisti pasionati de vin, trei crame si vinuri se intalnesc in cel mai nou proiect din istoria vinului romanesc: Valahorum-Essence de Roumanie.

Cramele care au adus Valahorum pe mesele romanilor sun urmatoarele;

1.La Mierla Alba

   Crama artizanala mica si extrem de cocheta amplasata in Dealu Mare situata pe un sol special intr-o zona deluroasa inalta.Crama propriu-zisa se afla intr-un fost conac interbelic, restaurant impecabil.

Creatorii Valahorum wine spun asa:"Ne-am gandit sa pastram nu doar istoria locului ci si traditiile de vinificatie."Oeneologii au facut o selectie riguroasa a baricurilor, iar imbutelierea se face fara filtrare.Din soiurile rosii vor face vin din Merlot si Feteasca Neagra, iar altele vor fi reprezentate de Chardonnay fermentat in baricuri, tinut pe drojdie, batonat si pastrat in sticle cateva luni.

2.Apogeum, o crama creata pentru un singur vin.

   Crama Apogeum este locul unde se folosete o metoda unica de vinificatie in Romania, veche de doua mii de ani.

   Apogeum este. Feteasca Neagra ajunsa la anul al patrulea si premiata pe trei continente.Strugurii provin dintr-o vie veche de 50 de ani amplasata intr-un amfiteatru natural in zona Dealu Mare.

3. Crama Dragasani-un proiect nascut dintr-o ambitie.

 Amplasata in zona Dragasaniului, crama Dragasaniaduce in proiectul Valahorum un vin ce poarta numele proprietarului Paolo Mennini.

   In acest moment Valahorum include sapte vinuri de autor:

   Chardonnay, Sauvignon Blanc,Pinot Gris, Pinot Noir Rose,Feteasca Neagra, Merlot, Shiraz precum si doua vinuri selectate Feteasca Neagra Apogeum si Negru De Dragasani Paolo Mennini.

  Prin tot ce aduce nou in vinul romanesc VALAHORUM se remarca drept unul din cele mai naturale si romanesti dintre vinuri.

Valahorum Chardonnay 0.75L

48,73 RON
TVA inclus; Restricțiile legate de COVID 19 pot cauza întârzieri ale livrărilor / Obtiuni Livrare Produse : Curier FedEx Romania, Livrare in 1-2 zile / Curier FedEx Europa, Livrare in 6-10 zile / Ridicare din magazin
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546