Descriere

Tip:Alb sec.Volum:750ml. Alcool: 12%vol. Cupaj: Trebbiano, Malvasia, Chardonnay & Pinot Bianco

Villa Antinori Bianco prezinta o culoare galbena de paie cu evidentierea verzui. Nasul, fructul si floralul, ofera multa eleganta cu note de banane, ananas, flori albe si fructe confiate. Palatul este echilibrat cu o persistenta buna si note minerale savuroase pe finisaj si dupa gust.

Strugurii recoltati au fost destemati si apoi au fost presati delicat. Mustul a fost racit la o temperatura de 10 °C pentru a ajuta la o sedimentare statica naturala a impuritatilor; dupa 48 de ore, a intrat in tancuri din otel inoxidabil, unde fermenta la o temperatura pastrata la un varf de 18 °C. Vinul a fost apoi tinut in otel inoxidabil la o temperatura de 10 °C , iar prepararea vinului pentru imbuteliere a fost efectuata in loturi mici pentru a mentine atat prospetimea, cat si caracterul aromatic.

Villa Antinori Bianco este unul dintre vinurile istorice ale familiei Antinori. A fost produsa pentru prima data de Niccolò Antinori in epoca anilor 1931 si de atunci eticheta a ramas practic neschimbata, la fel ca si filozofia de productie, orientata spre o reprezentare completa a sursei vinului, locul in care sunt cultivate strugurii.

Villa Antinori a fost in primul rand o idee, un plan care a imaginat procesul de vinificatie: cercetarea si dezvoltarea pe de o parte si patrimoniul istoric, pe de alta parte. Villa Antinori este o piatra de colt importanta, deoarece numele sau este asociat cu peste 100 de ani de istorie. In acelasi timp, acesta reprezinta un progres continuu. Unul dintre principiile esentiale este cercetarea continua pentru standarde de calitate tot mai ridicate. Aceasta idee a produs doua vinuri diferite care impartasesc o pasiune comuna pentru calitate: Villa Antinori Rosso si Villa Antinori Bianco. Villa Antinori a fost produsa initial in 1928 de catre Marchese Niccolo Antinori ca un Chianti Classico care ar putea imbatrani si care s-ar imbunatati in timp. Curand dupa aceea, Villa Antinori a fost gasita in cele mai prestigioase beciuri din ambasade, case regale, hoteluri importante si restaurante. In 1931, Villa Antinori Bianco a fost facuta din struguri traditional Trebbiano. In anii 1980, un mic procent de Chardonnay a fost adaugat pentru a da structurii mai bune vinului.

Villa Antinori Bianco

47,81 RON
Pretul include TVA 19%; Garantam integritatea coletului.
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546