Villa Sandi Il Fresco Prosecco DOC Rose Millesimato 0.75L
Detalii
Ce spun clientii
Descriere
Zone dedicate viticolturii în regiunile de nord-est ale Italiei (regiunile Veneto și Friuli Venezia Giulia) cu soluri marnoase de origine aluvionară bogate în subsol. Cuvée de vin de bază este realizat dintr-un amestec între struguri Glera și Pinot Nero
Fermentație secundară
Se amestecă mustul alb și o mică parte din vinul roșu. Cuvée-ul rezultat cu culturi de drojdie adăugate selectate de Villa Sandi este apoi pus în vase unde fermentația are loc la o temperatură controlată de 15-16 ° C pentru a spori toate parfumurile recoltei La atingerea conținutului de alcool și zahăr necesar, fermentația este oprită prin refrigerare. După ce a fost lăsat cel puțin două luni în contact cu drojdiile, vinul spumant este gata de îmbuteliere.
Vinificație
Strugurii albi întregi sunt introduși în teascul pneumatic pentru presare moale, iar mustul rezultat, după o primă rafturi, este pus în rezervoare cu temperatură controlată unde rămâne până când este folosit pentru producerea vinului spumant. Strugurii roșii, după presare, se pun în rezervoare unde are loc o macerare moale pentru extragerea culorii și câțiva taninuri la o temperatură controlată de 22-23°C. În același timp, aroma este îmbunătățită.