Descriere

Podișul Târnavelor, zonă deluroasă și înaltă, situată la aproximativ 350 metri altitudine, ne oferă un terroir extrem de propice pentru Pinot Noir, un soi delicat, care, atunci când este cultivat cu dedicare, devine versatil și plin de savoare. Fie că îl folosim în vinuri roșii, liniștite, fructate și elegante, în rozeuri proaspete și aromate sau că îi scoatem în evidență caracterul exuberant, în spumantul Cuvée Celést, la Villa Vinèa, reușim, prin tehnică și pasiune, să facem simțite calitatea și aromele particulare ale soiului.

 În 2019, am dus pasiunea noastră pentru Pinot Noir și mai departe și ne-am propus să ne bucurăm în mai multe feluri de acești struguri, crescuți cu atenție, în viile proprii. Astfel, am decis să producem prima pălincă Villa Vinèa – pălinca de struguri Pinot Noir – o tărie dublu distilată, pe care am învechit-o timp de 4 luni, în butoaie de stejar, folosite anterior pentru maturarea unuia dintre cele mai apreciate și premiate vinuri ale noastre, Diamant Selection (Fetească Regală și Fetească Albă). Rezultatul obținut are o culoare gălbuie, deschisă, consistentă, și un gust clasic, care păstrează aromele strugurilor și se îmbină perfect cu nuanțele subtile, extrase din butoaiele de stejar. Cu o concentrație de alcool de 45%, pălinca Villa Vinèa se potrivește de minune preparatelor românești, servite în zilele reci, de iarnă, și poate fi asociată cu carne de porc, sosuri dense sau ciorbe.

Villa Vinea Pălincă de struguri Pinot Noir, maturată în butoi de stejar 0.5L

75,00 RON
TVA inclus; Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Localitățile îndepărtate de orașe pot avea km exteriori.
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0754566093 07431235460754566093 0743123546, Luni-Vineri 9:00-18:00
Tip: Palinca
Culoare: Aramiu
Soi: Pinot Noir
Tara de Origine: Romania
Regiune: Tarnaveni
Temperatura optima de consum: 20-22⁰C
Concentratie Alcoolica: 45%
Cantitate: 0.5L
Bax: 6 Sticle