10%
Oddero Moscato d'Asti DOCG d’Asti 0.75L
88,29 Lei
(TVA inclus)
99,00 Lei
117,72 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Cum te putem ajuta?
Detalii
Categorii
Greutate
1.5 kg
Tip
Demidulce
Culoare
Alb
Tara de Origine
Italia
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
5%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Descriere
Oddero Moscato d'Asti DOCG d’Asti 0.75L
100% Moscato Bianco; este un soi de struguri cu origini străvechi, apreciat chiar și de romanii antici. Ciorchinii au boabe rotunde frumoase, de culoare aurie, care se transformă într-o nuanță de chihlimbar cald la coacere.
Locație: Trezzo Tinella Cascina Fiori, Parcela 6, Subparcele 150, 152, 151, 134, 135, 146, 296 Caracteristici: 400 de metri deasupra nivelului mării, expunere sud-estică, distanță de 2,7 x 0,8 metri, densitate 4.700 vițe/hectar, sistem de cultivare Guyot vertical, cu spalier ascendent.
Vârstă: Variabilă, partea cea mai înaltă are 20 de ani, cealaltă are 15 ani. Suprafață: 1 hectar
Randament: 70 chintale/hectar
Perioada recoltării
Primele 10 zile din septembrie. Podgoriile noastre sunt la o altitudine considerabilă; prin urmare, recoltarea este, nu este niciodată atât de devreme. Altitudinea de 400 de metri deasupra nivelului mării oferă strugurilor o aromă naturală deosebită, iar efortul nostru este să o păstrăm pe întreaga fază de maturare în vie, ajustând numărul de frunze care umbresc strugurii în faza finală de coacere, an de an.
Primele 10 zile din septembrie. Podgoriile noastre sunt la o altitudine considerabilă; prin urmare, recoltarea este, nu este niciodată atât de devreme. Altitudinea de 400 de metri deasupra nivelului mării oferă strugurilor o aromă naturală deosebită, iar efortul nostru este să o păstrăm pe întreaga fază de maturare în vie, ajustând numărul de frunze care umbresc strugurii în faza finală de coacere, an de an.
Producție: 15.000 de sticle
Recoltare manuală în lăzi, desciorcinare-zdrobire, macerare la rece timp de 12 ore, presare a mustului și clarificare statică la aproximativ 8°C timp de 48 de ore. Fermentație în oțel inoxidabil și întrerupere a fermentației prin răcire. Două îmbutelieri diferite, una în noiembrie și una la sfârșitul lunii februarie și o a treia îmbuteliere opțională în aprilie.
Culoare galben intens plăcut, buchet parfumat și aromatic cu note ușoare de mandarină, grapefruit, piersică albă, flori și salvie. Gust răcoritor, dulce și aromat pe palat. Acest vin se potrivește bine cu deserturile celei mai bune tradiții italiene. Îl recomandăm și pentru asocieri mai îndrăznețe și arome mai intense: anumite brânzeturi care nu sunt prea asezonate, salam și smochine sau ca aperitiv. Unii se aventurează până la creveți la grătar. La urma urmei, pe vremuri, o gustare tipică a casei noastre era pâinea, brânza tuma (făcută cu lapte de oaie) și Moscato.