Flor de Muga Blanco Reserva 0.75L
198,28 Lei
(TVA inclus)
264,37 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Cum te putem ajuta?
Detalii
Categorii
Greutate
1.5 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Alb
Tara de Origine
Spania
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
13.5%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Descriere
Flor de Muga Blanco Reserva 0.75L
STRUGURI: Viura, Garnacha blanca și Maturana blanca.
SOL: Maturana blanca provine din zona Haro și Anguciana, unde solul este nisipos-lutos. Garnacha blanca provine din zona Villalba de Rioja și Galbárruli, cu un sol argilos-calcaros, iar Viura provine din zona Badarán, cu sol argilos-feros. Această diversitate de soluri se reflectă în complexitatea aromatică.
RECOLTARE: După o monitorizare riguroasă a coacerii, strugurii sunt culeși manual la momentul ideal, selectați pe soi și parcelă. Strugurii recoltați sunt plasați în lăzi de 150-160 de kilograme și transportați la cramă în camioane frigorifice pentru a le păstra tot potențialul aromatic.
VINIFICARE: Strugurii sunt desciorchiniți și duși la presă, unde macerează pentru o scurtă perioadă în contact cu pielițele. Odată ce începe procesul de presare, se selectează mustul liber care curge gravitațional, așa-numitul „mosto flor”. Acesta este apoi fermentat la temperatură scăzută în butoaie noi de stejar francez, fabricate în colaborare cu noi, cu o prăjire foarte ușoară, din stejar provenit din prestigioasele păduri franceze Nevers și Bertranges. După finalizarea fermentației, vinul rămâne pe drojdii timp de 3-4 luni pentru a-și păstra expresia aromatică și a oferi un corp și o finețe mai mari. Învechit timp de 6 luni în butoaie noi de stejar francez pentru a obține complexitate aromatică. Vinul petrece apoi încă 18 luni în sticlă.
DEGUSTARE: Culoare aurie strălucitoare și frumoasă.
La nas, intensitatea aromatică foarte mare este imediat evidentă, foarte complexă, cu straturi de arome de citrice (grepfrut, lămâie), flori albe și arome subiacente de condimente dulci (vanilie, scorțișoară) și nuanțe ușoare de prăjire.
Prezintă o aciditate bună, echilibrată pe palat, cu o finețe și o senzație de volum în gură. Încă o dată regăsim notele de condimente dulci și coajă de lămâie. Finalul este foarte lung, ușor mineral și proaspăt datorită acidității pronunțate.