Banfi Poggio All’Oro Brunello di Montalcino DOCG Riserva 0.75L

Banfi
1.123,11 Lei (TVA inclus)
1.497,48 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Banfi
0,50 Ron SGR Ambalaj cu Garantie
Disponibil in stoc
Vezi alte optiuni

Detalii

Greutate
1.4 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Soi
Sangiovese
Tara de Origine
Italia
Temperatura optima de consum
18-20⁰C
Concentratie Alcoolica
15%
Cantitate
0.7L
Unitati/Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Descriere

Banfi Poggio All’Oro Brunello di Montalcino DOCG Riserva 0.75L
Sezonul 2019 a fost marcat de frig extraordinar în lunile aprilie și mai, care a întârziat dezvoltarea vegetativă. Totuși, asta a fost mai târziu recuperat datorită unei perioade calde și uscate. Creșterea bruscă a temperaturile au încurajat apoi producția de struguri liberi și ușori clustere. Lunile însorite august și septembrie, fără arsuri temperaturi, permise pentru o coacere optimă a strugurilor.
O rezervă cu o structură elegantă și puternică, cu moale și mătăsos taninuri. Culoarea este rosu rubiniu intens si profund. Complex, matur și elegant, oferă note de vișine în rachiu, cireș, flori uscate și condimente. Corpul este plin, suculent, bine echilibrat și cu pronunțat aciditate. Finisajul este foarte elegant și armonios.
Se potrivește perfect pentru îmbătrânirea îndelungată. Se asortează perfect cu bogat și preparate complexe. Excelent și ca vin de meditație.
NOTE TEHNICE
Sol: zonă caracterizată printr-un platou mare pe care se află solurile se dezvoltă pe sedimente de argilă brună cu pietre şi pietricele de natură diferită, de origine calcaroasă, bine-structurată și bine drenată.
Sistem de spalier: cordon pinten
Densitatea vita de vie: 2100 vita de vie/ha.
Productie hectar: 40-50 q/ha.
Fermentare: în hibrid cu temperatură controlată (25-30°C).
Rezervoare din stejar francez și oțel inoxidabil Horizon
Invechire: 80% in butoaie de stejar francez (90-60 hl.) si 20% in butoaie franceza baricuri de stejar (350 l.) timp de cel puțin 30 de luni.
Alcool: 15%
Temperatura de servire recomandata: 16-18°C
Prima epocă produsă: 1985