Budureasca Vine in Flames Pinot Noir Sec 0.75L

Budureasca
55,37 Lei (TVA inclus)
73,83 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Budureasca
0,50 Ron SGR Ambalaj cu Garantie
Disponibil in 5-7 zile de la comanda
Vezi alte optiuni

Detalii

Greutate
1.3 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Soi
Pinot Noir
Tara de Origine
Romania
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
14%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Descriere

Vinul se revarsă în pahar într-o culoare roșu închis cu bordură rubinie. Corpolența este medie, iar aromele se conturează în jurul notelor de cireșe proaspete și coacăze negre. Gustul amintește de cireșe negre, iar finalul este catifelat și echilibrat.

Budureasca Vine in Flames Noir Sec Sec 0.75L

Pinot Noir este companionul ideal pentru preparate din carne mai slabă, precum cotlet de miel, piept de rață, pui grill sau paste amatriciana. Excelent și cu brânzeturi semi-moi precum emmentaler sau gouda.

Despre soi & terroir

Pinot Noir provine din Burgundia, Franța, ca multe alte soiuri de renume, și preferă regiunile cu un climat mai răcoros. Este un soi delicat și dificil de cultivat. Condițiile din Dealu Mare îi sunt favorabile, permițându-ne să obținem la Crama Budureasca un Pinot Noir de bună calitate, printre puținele vinuri de acest tip din România.

Profilul vinurilor din Pinot Noir ne conduce la arome de fructe roșii și negre, un conținut alcoolic potrivit, corpolență medie, note minerale, aciditate ridicată și o astringență scăzută. Datorită caracteristicilor soiului, vinurile din Pinot Noir sunt mai delicate față de majoritatea vinurilor roșii.

Particularități de vinificație

La Crama Budureasca, avem posibilitatea de a produce un Pinot Noir de înaltă calitate datorită micro-climei din regiune și a solurilor de tip cernoziom și argilă prezente în vie. Aceste condiții au permis strugurilor de Pinot Noir să se adapteze excelent la terroir-ul viilor noastre, fiind printre soiurile culese cel mai devreme.

Anul 2018 a fost unul bun pentru strugurii de Pinot, din care am reușit să extragem suficientă culoare și intensitate aromatică în urma fermentării mustului la temperaturi controlate. Pentru a obține mai multă complexitate, oenologul cramei a decis să matureze o parte din vin în baricuri de stejar franțuzesc și american, completând astfel buchetul de arome.