
Dragostea pentru Toscana și pasiunea puternică pentru vin i-au condus pe Claudio Tipa și pe sora sa Maria Iris Bertarelli pe dealurile lui Montecucco, unde în 1999 au achiziționat și restaurat castelul ColleMassari, o fortăreață din secolul al XIII-lea care a fost inițial gospodărie a nobilimii zonei, împreună cu podgoriile sale.
După cum s-a descoperit în artefactele etrusce și mozaicurile romane găsite în jurul moșiei ColleMassari, aici se face vin din cele mai vechi timpuri. Astăzi, proprietatea are o suprafață totală de 1.200 de hectare, din care 120 de hectare sunt vii și aproape 90 de hectare de livezi de măslini (trei copaci au chiar mai mult de 900 de ani). Printre podgorii cheie se numără vița de vie Sangiovese de 50 de ani numită Poggio Lombrone și, de fapt, clonele acestui Sangiovese au fost plantate ulterior la cramă pentru a crește podgorii; împreună cu viță de vie albă de Vermentino plantată în 2000.