
Crama Ferdi – o pasiune care transcende meșteșugul și se transformă în artă. Așa a luat naștere această cramă care, deși relativ tânără, are rădăcini adânci în dorința de a măiestri vinul. Crama Ferdi reprezintă, în totalitate, viziunea și conceptul proprietarului și vinificatorului cramei, Fernando Mihăilescu, cel care și-a asumat provocarea creării vinurilor într-un stil personal dar după metoda tradițională; ulterior alăturându-i-se în acest demers îndrăzneț și fiul său, Paul Mihăilescu.
În urmă cu câțiva ani ne făceam, timid, loc în zona Tohani. Prioritatea noastră a fost, întotdeauna, atingerea excelenței în producția de vinuri, știind că vinul de calitate își are obârșia în vie. Ca urmare, după un atent proces de îngrijire a viei, începem selecția pe fiecare butuc în parte iar, la final, recoltăm manual în lădițe, în vederea obținerii unor struguri de primă clasă. Sistemul de vinificație este unul de perspectivă îndelungată, având în vedere că vinurile roșii sunt maturate, de la 1 la 2 ani, în barrique-uri de stejar.