Recas Castel Huniade Feteasca Regala 0.75L
24,44 Lei
(TVA inclus)
32,59 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Cum te putem ajuta?
Detalii
Categorii
Greutate
1.2 kg
Brand
Tip
Demisec
Culoare
Alb
Soi
Fetească Regală
Tara de Origine
Romania
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
11.5%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Descriere
Recas Castel Huniade Feteasca Regala 0.75L
Recas Castel Huniade Feteasca Regala este un vin alb demisec cu un caracter aparte, definit de arome fructate, intens din punct de vedere textural, completat ideal de un postgust rotund și pur.
Viticultură și vinificație: Pentru a obține o Fetească Regală cu un caracter aparte sunt foarte importante aromele primare tipice soiului. Pentru a păstra prospețimea acestora se recurge la recoltarea pe timp de noapte, ceea ce permite aducerea strugurilor reci în cramă și presarea lor la o temperatură ideală. Astfel, se evită o intrare în fermentare precoce și necontrolată. Rezultatul este un must limpede și proaspăt, deburbat înainte pentru o fermentație curată și lentă la temperaturi joase. Toate aceste eforturi în vinificație subliniază aroma naturală florală specifică acestor struguri. Feteasca Regală este un vin care se pliază bine cu un final demisec binevenit. La Castel Huniade, fermentația este oprită la aproximativ 8-9 g/l de zahăr rezidual, pentru a asigura echilibrul și gustul plin pe cerul gurii.
Note de degustare: Un vin alb cu carcater, definit de culoarea galben – pai, limpede. Cu arome intense de floare de viță-de-vie, flori de câmp, caise, cireșe albe și mere coapte. Vinul este demisec, are o aciditate bună, un gust deosebit de plăcut, intens din punct de vedere textural, cu un postgust rotund și pur, tipic celui mai nobil soi alb românesc.
Asocieri culinare: Supe cremă de ciuperci – hribe. Ciulama de pui cu mămăliguță; Preparate la cuptor/grătar din curcan, vițel, cu sosuri pe bază de ierburi.
Secretele succesului celor mai reușite evenimente, precum și ale momentelor autentice de relaxare în compania unui vin bun sunt surprinse de Castel Huniade: cea mai bogată gamă a Cramelor Recaș, creată în onoarea lui Iancu de Hunedoara, cel care ne-a lăsat Palatul Muzeului Banatului din Timișoara denumit și Castel Huniade și prima atestare documentară a viilor din Recaș 1447.