Antinori Santa Cristina Rosso IGT Toscana 2023 0.75L
Detalii
Ce spun clientii
Descriere
Activitățile de recoltare au început cu aproximativ 10 zile mai târziu decât anul trecut. Culegerea a început cu Merlot pe 20 septembrie, a continuat cu Syrah și s-a finalizat până la jumătatea lunii octombrie cu Cabernet și Sangiovese.
Un început relativ uscat de primăvară a fost urmat de o a doua jumătate ploioasă, cu temperaturi mai scăzute, care au încetinit creșterea viței de vie cu aproximativ două săptămâni în comparație cu mediile sezoniere. Vara a fost caldă cu averse de ploaie bine distribuite pe tot parcursul sezonului. La momentul recoltării, strugurii aveau un echilibru excelent între nivelurile de zahăr și aciditate și un potențial aromatic mare datorită fluctuațiilor semnificative de temperatură între zi și noapte în ultimele săptămâni de coacere.
Fiecare soi de struguri a fost fermentat separat. După ce strugurii au fost răzuiți și zdrobiți ușor, a avut loc macerarea pe coajă în cuve de oțel inoxidabil pe o perioadă de aproximativ o săptămână. În această fază, vinul a finalizat fermentația alcoolică la o temperatură controlată care nu a depășit 25°C (77°F). Fermentația malolactică a fost finalizată până în toamnă și vinul a fost învechit timp de aproximativ 4 luni. Vinul a fost îmbuteliat din mai 2022.