Budureasca Organic Chardonnay 2023 0.75L

Budureasca
62,92 Lei (TVA inclus)
377,52 Lei / pachet (TVA inclus)
Acest produs este disponibil spre vanzare doar in pachete de 6 buc.
83,89 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Budureasca
0,50 Ron SGR Ambalaj cu Garantie
Disponibil in 5-7 zile de la comanda
Vezi alte optiuni

Detalii

Greutate
1.2 kg
Brand
Tip
Organic, Sec
Culoare
Alb
Soi
Chardonnay
Tara de Origine
Romania
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
14%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Descriere

În pahar vinul își dezvăluie culoarea galben-pai pal, structura medie și aromele fructate de mere crocante. Realizat exclusiv din struguri ecologici, acest Chardonnay surprinde prin gustul său consistent și onctuos de pere coapte și prin finalul lung, dulce și catifelat.

Degustat la temperatura potrivită, acest Chardonnay devine un partener ideal pentru pui rumenit la cuptor, pește, paste în sosuri albe și fructe de mare.

Vinul este cu închidere de tip screw-cap (capac cu filet).

Am lansat colecția Organic în anul 2015 pentru a vă oferi vinuri ceritifcate ecologic de cea mai înaltă puritate. Vinurile noastre organice sunt create exclusiv din struguri culeși manual din parcele cu vițe de vie care nu au fost tratate cu fertilizatori, pesticide sau alte substanțe. Toate ingredientele au provenit de la Mama Natură – pământ, apă, aer, lumina soarelui. Acestea, împreună cu pasiunea și dragostea noastră pentru vin, formează Amprenta sufletului, simbolul colecției Organic.

Soi

Chardonnay a apărut inițial în regiunea Burgundia din Franța și este cel mai popular soi de vinuri albe. Este un soi nepretențios, de mare rafinament, ce creează de obicei vinuri seci corpolente, cu textură cremoasă și o aciditate potrivită. Aromele tipice Chardonnay-ului sunt cele de papaya, mere verzi, pere, coajă de lămâie, ananas, dar și accente de vanilie datorate fermentării în baricuri din stejar.

Terroir

2022 a fost un an cu multe provocări în viile Budureasca, marcat de condiții de climă secetoasă. Acest lucru a făcut ca strugurii ecologici din soiul Chardonnay să-și atingă maturitatea deplină puțin mai devreme decât în alți ani de recoltă. Producția la hectar a fost mai scăzută, cu atât mai mult cu cât în vițele-de-vie organice nu s-a intervenit cu pesticide sau erbicide pentru a le proteja suplimentar de factorii externi. Strugurii care au făcut față căldurii au asimilat însă arome bogate, cu boabe bine proporționate ca mărime și adunate compact pe ciorchine.

Detalii de vinificație

Pentru acest vin, strugurii ecologici de Chardonnay au fost presați delicat, cu scopul de a obține cel mai proaspăt și calitativ must. Apoi mustul a fermentat 21 de zile la o temperatură reglată la 14°C, cu limitarea expunerii la oxigen, pentru a păstra intacte aromele fructate și prospețimea tipice soiului. Tot pentru a menține intacte aromele varietale de Chardonnay – cu notele de măr copt, pere zemoase și citrice – oenologul cramei a decis ca vinul să nu fie maturat în baricuri de stejar.

Strugurii din această colecție provin de pe o parcelă de viță de vie de doar 7,5 hectare, cultivată în sistem organic și monitorizată atent de una dintre cele mai renumite organisme de certificare: Austria Bio Garanție. Pentru coacerea lor, strugurii au folosit doar resursele naturale oferite de mama natură – pământ, aer, apă, soare. Acestea sunt singurele "ingrediente", valorificate în așa fel încât să putem obține maximum de aromă din fiecare boabă de strugure fără a folosi pesticide, insecticide sau alte substanțe chimice. Totul a început cu frunza de viță de vie. Apoi strugurii au devenit must și ulterior vin, captând amprenta celor care l-au plăsmuit. Iar, la final, creatorii au desăvârșit vinul cu un strop din inima și sufletul lor.