Budureasca Organic Sauvignon Blanc 0.75L
Detalii
Ce spun clientii
Descriere
În pahar, acest Sauvignon Blanc obținut din struguri ecologici dezvăluie o culoare galben-pai deschis și arome de fructe tropicale. Gustul amintește de ananas cu note vegetale, iar structura este mătăsoasă. Finalul lung, catifelat și aciditatea fină completează cu succes experiența degustării. Ideal alături de preparate fine din pește, fructe de mare sau paste cu sosuri pe bază de brânză. Vinul este cu închidere de tip screw-cap (capac cu filet).
Colecție
Am lansat colecția Organic în anul 2015 pentru a vă oferi vinuri ceritifcate ecologic de cea mai înaltă puritate. Vinurile noastre organice sunt create exclusiv din struguri culeși manual din parcele cu vițe de vie care nu au fost tratate cu fertilizatori, pesticide sau alte substanțe. Toate ingredientele au provenit de la Mama Natură – pământ, apă, aer, lumina soarelui. Acestea, împreună cu pasiunea și dragostea noastră pentru vin, formează Amprenta sufletului, simbolul colecției Organic.
Soi
Sauvignon Blanc a apărut pentru prima dată în celebra regiune Bordeaux din Franța. Soiul se bucură de un renume global, fiind apreciat datorită vinurilor savuroase pe care le creează. Vinurile obținute din Sauvignon Blanc sunt consumate de obicei tinere și nu sunt învechite în baricuri de stejar. Câteva dintre aromele tipice soiului sunt cele de fructe tropicale, grepfrut, piersică, agrișe, sparanghel, busuioc sau iarbă proaspătă.
Terroir
2022 a fost un an cu multe provocări în viile Budureasca, marcat de condiții de climă secetoasă. Acest lucru a permis strugurilor ecologici de Sauvignon Blanc să-și atingă potențialul maxim puțin mai timpuriu decât în alți ani de recoltă. Producția la hectar a fost mai redusă, cu atât mai mult cu cât în vițele-de-vie organice nu s-a intervenit cu pesticide sau erbicide pentru a le proteja împotriva factorilor externi. Strugurii care au făcut față condițiilor climatice au asimilat însă arome intense, cu un raport foarte bun între zaharuri și aciditate.
Detalii de vinificație
Pentru acest vin ecologic, am selecționat manual cei mai buni sănătoși struguri, care au fost presați delicat și lăsați să se macereze la rece pe pielițe între 12 și 24 de ore, cu scopul de a extrage cât mai multe arome. Ulterior, mustul a fermentat la 14°C timp de 21 de zile, limitându-se în tot acest timp contactul cu oxigenul. Vinul a căpătat astfel un plus de arome și o textură mai complexă. Vinificarea vinului s-a finalizat apoi în stil fresh, fără maturare în butoaie de stejar.
Strugurii din această colecție provin de pe o parcelă de viță de vie de doar 7,5 hectare, cultivată în sistem organic și monitorizată atent de una dintre cele mai renumite organisme de certificare: Austria Bio Garanție. Pentru coacerea lor, strugurii au folosit doar resursele naturale oferite de mama natură – pământ, aer, apă, soare. Acestea sunt singurele "ingrediente", valorificate în așa fel încât să putem obține maximum de aromă din fiecare boabă de strugure fără a folosi pesticide, insecticide sau alte substanțe chimice. Totul a început cu frunza de viță de vie. Apoi strugurii au devenit must și ulterior vin, captând amprenta celor care l-au plăsmuit. Iar, la final, creatorii au desăvârșit vinul cu un strop din inima și sufletul lor.