
Istoria activitatii familiei Caffo dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea, cand Giuseppe Caffo, Maestrul Distilator, clasa din 1865, a inceput sa distileze turte din vin in apropierea vulcanului Etna. Dupa ani de experienta in comercializarea produselor si gestionarea unei distilerii, visul sau a devenit realitate cand in anul 1915 a cumparat o distilerie veche in Santa Venerina, Sicilia. El intentiona sa se dedice pe deplin pasiunilor sale si sa transmita cunostintele pe care le-a acumulat copiilor sai.
Initial, producția s-a bazat in special pe bauturi spirtoase, alcool si derivați din productia de vin, dar distileria Caffo a inceput treptat sa produca si sa devina renumita pe piata pentru anumite lichioruri obtinute din retete antice, rezultatul cercetarii si reprocesarii rabdatoare. Aceste produse, fructul dozarii intelepte a plantelor aromatice si medicinale, infuzate cu alcool de calitate superioara, devin preferatele clientelei rafinata de orice varsta.
Astazi Caffo Group este unul dintre cei mai mari producatori de bauturi alcoolice din Italia si din lume.