
In vremurile stravechi, cu mai bine de 700 de ani in urma, cand pe Valea Izei in Maramuresul Voievodal se elabora metoda traditionala de fabricat HORINCA, in satele maramuresene nu erau medici nici dispensare. Astfel foarte putini moroseni mergeau catre orase sa consulte un medic. In acest mod de viata arhaic, HORINCA era panaceul lor universal-Leacul tuturor afectiunilor si bolilor, datatoare de stare de bine si creatoare de atmosfera de sarbatoare. Prilej de bucurie la orice eveniment din ciclul vietii: La nastere sau botez, la cununie si inmormantare dar si la orice eveniment din familie sau in viata de zi cu zi, chiar si in momentele mai putin bune ale vietii, starea de spirit necesara tot cu un pahar din celebra Horinca se dobandea. Duminica si-n sarbatori importante, cand se reunea familia sau cand in casa morosanului intra un oaspete. Peste tot si-n orice moment HORINCA era bunul cel mai de pret produs in gospodarie cu care Morosanul se mandrea, il purta peste to si-l daruia cu generozitate !
Va oferim acum cu drag aceeasi HORINCA traditionala, fina, lucrata manual si de o complexitate atragatoare, produsa traditional cu daruire si pricepere, in acelasi stil stravechi conform traditiei certificate de peste 62 de ani in familie, dublu distilata in cazane traditionale la foc domol si cu supravegherea intregului process de la culesul manual si selectiv al prunelor, merelor, perelor si gutuilor coapte,din livezi BIO, fermentate cu grija fara zahar adaugat, pana la dubla distilare atent elaborata, desavarsind intregul procedeu, cu maturarea Horincii in butoaie de stejar fabricate in Franta, atent selectionate, folosite inainte la vin rosu premium, curatate atent si rearse printr-o metoda inovativa proprie !