Muga Rose 0.75L
73,21 Lei
(TVA inclus)
97,61 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 3-5 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Cum te putem ajuta?
Detalii
Categorii
Greutate
1.5 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Rose
Tara de Origine
Spania
Temperatura optima de consum
6-8°C
Concentratie Alcoolica
13%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Descriere
Muga Rose 0.75L
STRUGURI: Garnacha și Viura.
SOL: Podgoriile sunt situate în două zone distincte, iar geologia lor are o influență directă asupra expresiei soiurilor cultivate în ele. Prima, în Valle del Oja, este caracterizată de solurile sale argilo-calcaroase, tipice zonelor răcoroase, care conferă vinului o structură, un echilibru și o aciditate bune. A doua zonă, Valle del Najerilla, are soluri argilo-feroase care conferă vinului un caracter mai mineral și o complexitate mai mare. Un factor cheie în calitatea și complexitatea vinurilor este vârsta înaintată a viței de vie, care contribuie la o concentrație și o expresie mai mare a strugurilor Garnacha Tinta și Viura.
VINIFICAȚIE
Decizia momentului recoltării este esențială pentru a obține o aciditate bună și o expresie intensă a aromelor. Recoltarea se face manual. După o macerare ușoară în presă timp de 5 ore, mustul fermentează la o temperatură controlată de 16-18ºC timp de 15-20 de zile. Acest proces ajută la păstrarea prospețimii, complexității și intensității aromatice maxime a strugurilor din care este produs. Odată ce fermentația este completă, vinul rămâne în contact cu drojdiile sale fine timp de 16 săptămâni, ceea ce ne conferă o moliciune și o lungime în gură mai mare. Înainte de îmbuteliere, este supus unui proces de stabilizare la rece.
SOL: Podgoriile sunt situate în două zone distincte, iar geologia lor are o influență directă asupra expresiei soiurilor cultivate în ele. Prima, în Valle del Oja, este caracterizată de solurile sale argilo-calcaroase, tipice zonelor răcoroase, care conferă vinului o structură, un echilibru și o aciditate bune. A doua zonă, Valle del Najerilla, are soluri argilo-feroase care conferă vinului un caracter mai mineral și o complexitate mai mare. Un factor cheie în calitatea și complexitatea vinurilor este vârsta înaintată a viței de vie, care contribuie la o concentrație și o expresie mai mare a strugurilor Garnacha Tinta și Viura.
VINIFICAȚIE
Decizia momentului recoltării este esențială pentru a obține o aciditate bună și o expresie intensă a aromelor. Recoltarea se face manual. După o macerare ușoară în presă timp de 5 ore, mustul fermentează la o temperatură controlată de 16-18ºC timp de 15-20 de zile. Acest proces ajută la păstrarea prospețimii, complexității și intensității aromatice maxime a strugurilor din care este produs. Odată ce fermentația este completă, vinul rămâne în contact cu drojdiile sale fine timp de 16 săptămâni, ceea ce ne conferă o moliciune și o lungime în gură mai mare. Înainte de îmbuteliere, este supus unui proces de stabilizare la rece.
DEGUSTARE: Recolta din 2024 a fost puternic influențată de condițiile climatice, în special spre sfârșitul ciclului. Muga Rosado 2024 are o frumoasă culoare roz pal. La nas, are o intensitate medie-înaltă și o mare complexitate în arome, cu o primă impresie de note de coajă de piersică, fructe cu sâmbure și un indiciu de flori albe. La palat, este un vin foarte bine echilibrat, cu o aciditate pronunțată, ascuțită, perfect integrată cu senzația de corp în gură. Are un final lung, care aduce aminte de piersică, cu ușoare nuanțe citrice.
ASOCIERE GASTRONOMICĂ: Ideal cu fructe de mare, paste și orez și salate. Excelent de băut la pahar ca aperitiv sau cu o mică gustare pe o terasă.