Prince Laurent Brut Rose 0.75L
Detalii
Ce spun clientii
Descriere
Laurent, descendent dintr-un lung sir de viticultori, a crescut pe podgoria familiei sale din Sampanie. In 1914, in timpul Primului Razboi Mondial, Laurent a fost nevoit sa plece pentru a se alatura armatei. La sfarsitul razboiului s-a intors in orasul natal si a fost un miracol pentru familia si prietenii sai care l-au primit ca pe un print. De aici si porecla lui, „Printul Sampaniei”, deoarece a fost curajos si nesabuit in timpul razboiului. Datorita experientei si pasiunii sale, a dezvoltat un Cuvée special pe care l-a numit Printul Laurent. Sampaniile Prince Laurent sunt inca produse in conformitate cu aceasta metoda traditionala, cu o selectie riguroasa a celor mai buni struguri pentru a oferi sampanii proaspete si fructate de calitate.
Soi de struguri: 35,5% Pinot Noir vinificat alb, 15,2% Pinot Noir vinificat rosu, 18,3% Pinot Meunier, 31% Chardonnay
Sol: soluri alcatuite din marne argilo-calcaroase.
Vinificare: Recoltare manuala, invechire in pivnita timp de 9 luni. De la selectia strugurilor pana la fermentatie, care are ca scop extragerea esentei aromelor, metodele de productie folosite creeaza pur si simplu un Sampanie Brut Rosé excelent.
Comentarii: podgorie de sampanie situata in mare parte in regiunea Marne. Strugurii sunt atent selectionati dupa criterii definite de o echipa de oenologi pentru a garanta calitatea vinurilor Prince Laurent. Reputatia vinurilor produse in Sampanie s-a bazat intotdeauna pe o imagine puternica a teritoriului si pe pastrarea practicilor culturale si a vinificatiei traditionale. Compus din diferite soiuri de struguri, riguros selectate pentru potentialul lor aromatic pentru a garanta stilul Prince Laurent.
Note de degustare: Bulele ii insufletesc nuanta usor roz-somon. Nasul este discret si elegant, eliberand note de cirese si capsuni salbatice care evolueaza in arome de prune. Gustul este foarte fructat la inceput. Notele de fructe rosii sunt perfect echilibrate de prospetimea vinului. Finalul lung si proaspat aduce note delicate de piersici si caise.
A se servi ca aperitiv; acompaniament ideal pentru salate de fructe si unele deserturi, cum ar fi tartele cu fructe.
Sugestie de servire: 6-8°C.