Recas Regno Sauvignon Blanc 0.75L
Detalii
Ce spun clientii
Descriere
Recas Regno Sauvignon Blanc 0.75L
Recas Regno Sauvignon Blanc este un vin alb sec perfect de asociat zilelor călduroase de vară, datorită caracterului definit de prospețime și a corpului ușor fructat.
Viticultură și vinificație: Intensitatea gustativă, aromele erbacee și notele tropicale sunt principalele elemente ce caracterizează vinul Regno Recaș Sauvignon Blanc. Am ales să plantăm acest soi pe expoziții Est sau Vest mai ferite de soare. Pentru a păstra prospețimea aromelor, recoltarea pe timp de noapte, presarea delicată, fermentarea la rece și protejarea cu atenție a vinului tânăr de contactul prea îndelungat cu aerul sunt obligatorii. Strugurii se culeg la maturitate deplină, dar nu târziu, pentru a evita supracoacerea. Nu se utilizează lemn de stejar, tocmai pentru a păstra caracterul aromatic pur și intens al soiului.
Note de degustare: Vinul are culoarea galben-verzui și este limpede cristalin. Aromele primare domină nasul acestui vin: iarbă proaspăt tăiată, verbenă, mentă și fructe exotice: lămâie verde, fructul pasiunii. Aciditatea vibrantă, alcoolul bine integrat și corpul ușor fac ca acest vin să fie o plăcere în zilele călduroase de vară.
Asocieri culinare: Salate cu avocado, somon. Fructe de mare servite reci: stridii, creveți, king crab. Pește a la plancha, pui la grătar. Prăjituri cu rubarbă sau lămâie.
În limba latină, „Regno” înseamnă împărăție sau regat. Această gamă de vinuri premium își dezvăluie complexitatea prin mesajul indirect al etichetelor inspirate de pictorul român Vali Irina Ciobanu din tehnica pictorului renascentist Giuseppe Arcimboldo, ce exprimă personalitatea aromatică a soiurilor ce o compun.
Cu o sortimentaţie pliată fiecărui gust în parte, vinurile sunt concepute pentru a fi servite la pahar datorită închiderii majorității sticlelor cu capac filetat.Un vin alb sec cu un corp rotund, alcool bine integrat și arome intens florale, cu ușoare tente de lemn de cireș, scorțișoară și vanilie, provenite din baricare.