Budureasca Origini Sauvignon Blanc 0.75L

Budureasca
105,70 Lei (TVA inclus)
140,93 Lei / Litru
Optiuni Livrare Produse : Curier FedEx România 1-2 zile lucratoare / EasyBox / Curier FedEx Europa 6-10 zile / Ridicare din magazin / Ridicare din depozit
Budureasca
0,50 Ron SGR Ambalaj cu Garantie
Stoc limitat
Vezi alte optiuni

Detalii

Greutate
1.4 kg
Brand
Tip
Sec
Culoare
Alb
Soi
Sauvignon Blanc
Tara de Origine
Romania
Temperatura optima de consum
10-12⁰C
Concentratie Alcoolica
13.5%
Cantitate
0.75L
Unitati/Bax
6 Sticle

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Descriere

La turnarea în pahar, suntem întâmpinați de un vin galben-verzui cu reflexii străvezii. Aromele denotă accente complexe de fructul pasiunii și fenicul, cu un gust dominat de agrișe coapte și o aciditate curată ce persistă agreabil pe palatin. Vinul a atins un echilibru excelent și un postgust uimitor.

Se poate combina oricând cu pește de captură și legume la grătar, creveți în sos de unt, paste quattro formaggi și brânză de capră.

Colecție

Colecția Origini reunește vinuri exclusiviste, create în catități limitate doar în cei mai buni ani de recoltă, folosind struguri culeși manual din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Simbolul acestei game este șarpele cu cap de lup, drapelul de luptă al dacilor, ce apare încolăcit în jurul strugurelui nobil. Vinurile roșii din colecția Origini sunt învechite integral timp de minimum un an în baricuri de stejar.

Soi

Sauvignon Blanc a apărut pentru prima dată în celebra regiune Bordeaux din Franța. Soiul se bucură de un renume global, fiind apreciat datorită vinurilor savuroase pe care le creează. Vinurile obținute din Sauvignon Blanc sunt consumate de obicei tinere și nu sunt învechite în baricuri de stejar. Câteva dintre aromele tipice soiului sunt cele de fructe tropicale, grepfrut, piersică, agrișe, sparanghel, busuioc sau iarbă proaspătă.

Terroir

Strugurii de Sauvignon Blanc preferă un terroir cu o climă moderat-răcoroasă, fără căldură în exces, pentru a evita supracoacerea boabelor, ce poate duce la obținerea unor vinuri prea alcoolizate. Pentru a obține acest vin de colecție superioară, am ales să culegem strugurii dintr-o parcelă specială aflată la 170 de metri altitudine, unde solurile sunt un amestec fertil format din cernoziomuri și argile. Recoltarea strugurilor din vie s-a făcut după atingerea potențialului maxim. 

Detalii de vinificație

Strugurii sunt desciorchinați și macerați pe pielițe timp de 12-24h, pentru a extrage mai multe arome. Apoi sunt presați la rece, iar mustul este lăsat să se limpezească. După limpezire, amestecul format din pulpa strugurilor depus la baza rezervorului (burbă) se transportă într-un rezervor mic. Aici, vinul are parte de o a doua macerare, la 8°C timp de 7-10 zile, partea lichidă fiind apoi fermentată la temperaturi de 14-15°C cu drojdii selecționate timp de aproximativ două săptămâni.

Calitatea recunoscută a vinurilor din colecția Origini provine dintr-o îmbinare unică între alegerea celor mai buni struguri și procedeele avansate de producție de care dispune Crama Budureasca. În fiecare an de recoltă, alegem manual din viile noastre doar cei mai buni struguri, proveniți din acele parcele unde expunerea la soare și solul au beneficiat de cele mai bune condiții. La finalul unui lung proces de vinificație supervizat de oenologul cramei, Stephen Donnelly, vinurile sunt maturate în baricuri de stejar românesc, american sau franțuzesc timp de până la 12 luni, un funcție de sortiment. Datorită standardului înalt de calitate pe care dorim să îl menținem cu această colecție, vinurile Origini se produc în cantități limitate și nu sunt întotdeauna disponibile la vânzare precum cele din alte game.